Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει το Taxisnet για υποβολή – Αλλάζουν τα πάντα το 2024!

Στα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο Taxisnet, προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις για τις φορολογικές δηλώσεις.

Ωστόσο από φέτος πολλά θα αλλάξουν, που θα ευνοήσουν τους πολίτες και θα τους ωφελήσει σε ένα βαθμό ακόμα και οικονομικά.

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι δε θα χρειάζεται όλοι να πάνε σε λογιστή για να φτιάξουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, αφού αυτές θα είναι προσυμπληρωμένες.

Με τη διεύρυνση της ψηφιακής λειτουργικότητας,

καθίσταται πλέον δυνατή η αυτόματη σύνθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η απευθείας υποβολή της, επιτυγχάνοντας ταχύτερη βεβαίωση και είσπραξη φόρων και μείωση του βάρους συμμόρφωσης των υποχρέων.

Πρακτικά, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν άλλη πηγή εισοδήματος, δεν θα απαιτείται καν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, αφού το εισόδημά τους θα είναι γνωστό στην ΑΑ∆Ε και ο προσδιορισμός της φορολογικής τους υποχρέωσης θα γίνεται αυτόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρωμή του φόρου θα υπάρχει δυνατότητα να γίνει μέχρι και σε 8 δόσεις, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του.

Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φορολογικές, 2024, Πότε, Taxisnet, – Αλλάζουν,forologikes, 2024, pote, Taxisnet, – allazoun