Ισραήλ: Σκληρή απάντηση στην Τουρκία δώρο για την Ελλάδα και απίστευτη δήλωση για Ερντογάν

Ισραήλ: Σκληρή ήταν η ισραηλινή απάντηση στην τουρκική απόφαση διακοπής του εμπορίου με το Ισραήλ, ενώ η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε δώρο για την Ελλάδα, την ώρα που αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών, για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ανακοίνωσε την κατάργηση όλων των μειωμένων τελωνειακών συντελεστών για τα εισαγώμενα τουρκικά προϊόντα.

Έτσι, μετά την ισραηλινή απόφαση,

κάθε προϊόν που εισάγεται από την Τουρκία στο Ισραήλ θα υπόκειται με δασμούς 100%.

Μάλιστα, ο Σμότριτς έθεσε έναν ενδιαφέροντα όρο για να εγκαταλείψει το Ισραήλ τη συγκεκριμένη απόφαση. Αυτό θα γίνει, όπως είπε, «εάν οι Τούρκοι πολίτες επιλέξουν έναν υγιή ηγέτη που δεν είναι εχθρός του Ισραήλ στο τέλος της θητείας του Ερντογάν». Και έτσι συμπλήρωσε «θα είναι δυνατό να ανοίξει ξανά ο εμπορικός δρόμος με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο η χώρα του έχει «εθνική αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια και μια ισχυρή οικονομία και αυτή η οικονομία δεν χρειάζεται να υποστηρίζει αυτούς που μάχονται εναντίον της», είπε ο Σμότριτς».

«Κίνα, Ανατολική Ευρώπη, Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρος, Ταϊβάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να είναι εναλλακτικές στις τουρκικές εισαγωγές», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών.

πηγή: geostratigika.gr

Διαβάστε επίσης:

Με κατάργηση του ελεύθερου εμπορίου απαντά το Ισραήλ στην Τουρκία!

Τούρκοι αναλυτές ισχυρίζονται πως η Ελλάδα έχει πονηρούς στόχους στο Αιγαίο

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Σκληρή, Τουρκία, Ελλάδα, Ερνογάν,israil, skliri, tourkia, ellada, ernogan