Καιρός: Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες Ιουνίου και μελτέμια Αυγούστου προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός

Καιρός: Σαββατοκύριακο με μπόλικη ζέστη, αλλά και ισχυρούς ανέμους θα έχουμε όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του ο Τάσος Αρνιακός.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 κάνει λόγο για «καλοκαιρία με θερμοκρασίες Ιουνίου και μελτέμια Αυγούστου , με ό,τι αυτό δυστυχώς συνεπάγεται».

Αναλυτικότερα για το Σάββατο (13/4) ο καιρός

αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία γενικά θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Συγκεκριμένα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Για την Κυριακή (14/4) ο καιρός προβλέπεται  γενικά αίθριος. Πάντως κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 10 βαθμούς περίπου. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 30, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 27 με 28 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Καιρός: Το δελτίο καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα