Ο Άρης βγαίνει ενισχυμένος από το 2ο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κέρδισε 2o τερματοφύλακα και συνεχίζει για τον στόχο του

Ο Άρης ήταν αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα στην ΑΕΚ, κέρδισε έναν δεύτερο τερματοφύλακα που ως τώρα δεν… είχε (σπουδαίος Χουτεσιώτης απόψε) και παράλληλα ισοπέδωσε για πολλοστή φορά την προπαγάνδα, κάνοντας μια καλή προσπάθεια ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο Άρης ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο και αν πρόσεχε

κάποιες λεπτομέρειες ίσως είχε πάρει και αποτέλεσμα.

Παρά τις έξι αλλαγές με τις οποίες κατέβασε την 11άδα του ο Άκης Μάντζιος, οι κιτρινόμαυροι ήταν ανταγωνιστικοί και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κοίταξαν στα ίσια την σαφώς ποιοτικότερη αντίπαλό τους που «καιγόταν» για τη νίκη.

Ο Άρης υποχρέωσε την Ένωση σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι όσον αφορά την κατοχή και μπορεί η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να είχε περισσότερες τελικές (6-9 στο α’ μέρος) όμως οι πιο ουσιαστικές ήταν από τους γηπεδούχους. Εν τέλει εκείνοι που σκόραραν στο διάστημα αυτό ήταν οι Θεσσαλονικείς από το πρώτο κόρνερ που κέρδισαν στο ματς.

Το θετικό ήταν ότι ο Λορέν Μορόν πήρε ξανά «μπροστά» στο σκοράρισμα, βάζοντας αυτή τη φορά τη μπάλα στα δίχτυα με μία πανέξυπνη προσποίηση και στη συνέχεια ένα αριστοτεχνικό σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, ο Άρης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, απείλησε λίγο, εν τέλει όμως μέχρι το 84′ κρατούσε θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο μέρος είδαμε ωραίες συνεργασίες και αρκετές καλές τελικές (ειδικά σε κόντρα επιθέσεις) απέναντι σε μια ιδιαίτερη ποιοτική άμυνα όπως της ΑΕΚ. Παράλληλα ο Μάντζιος βρήκε την ευκαιρία να δώσει ευκαιρίες όπως ήταν οι Χουτεσιώτης, Φατόρε, Βερστράτε, Μανού Γκαρθία, Σαμόρα και Παναγίδης. Στο Β΄ μέρος έπαιξαν και οι Τζούρασεκ, Φετφταζίδης, Ζουλ, Ανσαριφάρντ και ο Γιώργος Δεληζήσης που κλείνει την καριέρα του όπως πρέπει με χειροκρότημα στο Βικελίδης.

Φυσικά MVP ήταν ο Λευτέρης Χουτεσιώτης που «φωνάζει παρών» την πιο κατάλληλη στιγμή και δείχνει στον Μάντζιο πως ο Άρης όντως έχει δεύτερο τερματοφύλακα . Οσο η ώρα κυλούσε ό Έλληνας «κίπερ» έβρισκε όλο και καλύτερη φόρμα μέσα από τις πολλές ευκαιρίες της ΑΕΚ και παρότι η άμυνά του δεν τον βοήθησε στο 2ο μέρος εκείνος κρατούσε  το 1-1 σχεδόν μόνος του σε κάποιες περιπτώσεις. Λίγο ήθελε και θα έβγαζε και το 2-1 του Άμραμπατ.

Πολύ καλός και ο Μανού Γκαρσία στο πρώτο ημίχρονο που έκανε «κουτούς» τους αντιπάλους του σε αρκετές περιπτώσεις. Θα είναι κομβικό ο Ισπανός να είναι σε καλή κατάσταση στον τελικό.

Θετικός και ο Βαλεντίνο Φατόρε, όταν ο Μάντζιος τον άλλαξε σωστά από τα αριστερά στα δεξιά καθώς ως τότε είχε θέματα με τον Άμραμπατ. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και ήταν από τους λίγους της άμυνας που πήγαν καλά.

Από εκεί και πέρα o Μάντζιος έκανε τις δοκιμές του, κράτησε σε εγρήγορση τους παίκτες που ήθελε και το σημαντικότερο ήταν πως κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Στα αρνητικά η αδυναμία του Άρη να κρατήσει μπάλα μεσοαμυντικά και να «παγώσει» τον ρυθμό και τα ατομικά λάθη που εξακολουθούν να κάνουν οι κιτρινόμαυροι (Ρόουζ, Μπράμπετς και πάλι δεν ήταν σταθεροί). Πιθανότατα αυτό το ματς ο Άρης της προηγούμενης θητείας  του Μάντζιου θα το «έσβηνε» και θα έπαιρνε το βαθμό.

Τέλος πάντων ο Άρης παρά την 4η σερί ήττα βλέπει το πρόσημο από το 2ο σερί ντέρμπι με την ΑΕΚ να είναι θετικό και συνεχίζει για τον βασικό στόχο του που είναι το Κύπελλο. Κόντρα στον Ολυμπιακό δίνεται η ευκαιρία για μια ακόμη καλή προσπάθεια, με το κίνητρο με όσα άθλια κάνουν οι ερυθρόλευκοι εναντίον του να είναι αρκετά υψηλό.

ΥΓ: Ο Άρης δεν έχει να δώσει απάντηση σε κανέναν. Αυτό που μπορεί να παίξει το παίζει βάσει ρόστερ, μπάτζετ και βάσει του απώτερου στόχου που είναι το Κύπελλο. Κέρδισε στην Τούμπα, νίκησε εύκολα τη Λαμία, κόντρα στον Παναθηναϊκό άξιζε τη νίκη και με την ΑΕΚ στο Βικελίδης έκανε μια καλή προσπάθεια. Σε έδρες όπως το Καραϊσκάκης και η OPAP Arena δεν ήταν ανταγωνιστικός αλλά οκ μην… πάρουμε και το κεφάλι του Μάντζιου και των παικτών του.

ΥΓ1: Ο Λουτσέσκου ήταν έξαλλος με τη διαιτησία που είχε ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όμως ο Κούγιας δεν είπε κουβέντα για τις κατηγορίες του προπονητή του δικεφάλου. Αντιθέτως έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ ψεύδους κατά του Άρη ο οποίος σωστά θα κινηθεί νομικά εναντίον του. Η καλύτερη απάντηση θα είναι στο γήπεδο την Τετάρτη.

ΥΓ2: Δεν μπορεί ο Άρης με αυτό το ρόστερ να πάει σε όλα τα πλέι οφ παίζοντας εξ ολοκλήρου με βασικούς και σε 10 παιχνίδια στα «κόκκινα». Μερικοί κρίνουν πάντα με το αποτέλεσμα και είναι λάθος.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα