Ο Στέφαν Γιόβετιτς που δεν γκρίνιαξε ποτέ, δεν συμμετείχε σε πηγαδάκια ή κλίκες και ήταν πάντα Top επαγγελματίας…

19:24 7/4/2024 - Πηγή: Sportime

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, ο Μαυροβούνιος το δικό του. Η νίκη επί της Λαμία ήταν απαραίτητη για να ελπίζει σε καλύτερο πλασάρισμα στα play off της Super League.

Ναι, ο Γιόβετιτς είχε συμμετοχή

στα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Σκόραρε το πρώτο, κέρδισε το πέναλτι και έφτιαξε το 3ο. Έπαιξε σε θέση 10, για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι μετά την επικράτηση επί του Άρη μέσα στην εβδομάδα. Να θυμίσουμε πως ήταν ο άνθρωπος που έκανε και το 1-5 στο Βελιγράδι κόντρα στη Μακάμπι.

Δεν έχει όμως και πολύ αξία να μιλήσει κανείς για τις επιδόσεις του εντός των αγωνιστικών γραμμών. Διότι, ο Στέφαν Γιόβετιτς είναι ποδοσφαιριστής που δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς τι μπορεί να κάνει. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε λόγος. Σημασία έχει να κάνουμε κουβέντα για το πώς διαχειρίστηκε τα όσα ζει στον Ολυμπιακό.

Μπορεί να εμφανίστηκε στα μέρη μας in extremis. Και να μην αποτελούσε προτεραιότητα του Αντόνιο Κορδόν. Έμοιαζε με λύση ανάγκης εκείνη την ύστατη ώρα. Μπορεί η άφιξή του να μην έχει συνδυαστεί με το ανάλογο impact σε νούμερα στο γήπεδο. Διότι, ο ίδιος δεν είχε και πολύ χρόνο συμμετοχής.

Στέφαν Γιόβετιτς, παράδειγμα…

Μπορεί η επόμενη μέρα του Στέφαν Γιόβετιτς να φαντάζει ζοφερή στο «λιμάνι»! Παρότι, ο Μεντιλίμπαρ θα τον ήθελε και τη νέα σεζόν. Έψαξε τρόπο να αποχωρήσει και τον Ιανουάριο. Διακριτικά όμως, χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Παρτιζάν και ομάδα από τη Σαουδική Αραβία ήταν στο κατώφλι του. Όταν από τον Ολυμπιακό ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να παραχωρηθεί λόγω της λειψανδρίας στην ευρωπαϊκή λίστα, δεν είχε την παραμικρή αντίδραση.

Αυτό έχει μάθει. Έτσι πορεύεται σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα. Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας. Σε όλα του. Κανένας εκ των τριών προπονητών του Ολυμπιακού δεν στηρίχθηκε πάνω του. Μόνο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ… εσχάτως. Ο ίδιος όμως, παρότι ήταν σε μια ομάδα που μέχρι την έλευση του Ισπανού κόουτς παρέπαιε, δεν ήθελε να είναι μέρος των προβλημάτων.

Ουδέποτε συμμετείχε σε κλίκες, ή σε πηγαδάκια εσωστρέφειας και μεμψιμοιρίας! Δεν άνοιγε και δεν ήθελε κουβέντες για αδικία, ή λάθη του εκάστοτε προπονητή. Και είναι κοινά αποδεκτό. Το λένε όλοι… Παράδειγμα…

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα