Παναθηναϊκός: Όταν ο Αλαφούζος πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, έδειξε οτι δεν διαθέτει ποδοσφαιρική αντίληψη

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος πανηγύρισε έξαλλα με τον Φατίχ Τερίμ την αρκετά τυχερή πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, έδειξε οτι δεν έχει ποδοσφαιρική αντίληψη.

Θυμίζουμε οτι οι πράσινοι είχαν επικρατήσει στα πέναλτι με 7-6, μετά από μια κάκιστη εμφάνιση στον κανονικό αγώνα και την παράταση και μετά από πραγματική αυτοκτονία του δικεφάλου στα πέναλτι καθώς είχε τέσσερα(!) χαμένα.

Αμέσως μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού,

ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε έξαλλα με τον Τερίμ. Οπως μπορείτε να δείτε τον αγκάλιαζε, έκανε high five με τον Τούρκο και γενικότερα έκανε λες και η ομάδα του έπιασε καμία σπουδαία απόδοση και με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο πέτυχε μια επική ανατροπή.

Κανείς δεν λέει οτι δεν έπρεπε να χαρεί που η ομάδα του προκρίθηκε (έστω κι έτσι) επί ενός δύσκολου αντιπάλου και μάλιστα σε έναν τελικό.

Όταν όμως δεν βλέπεις ότι η απόδοση ήταν τόσο κακή και πως η πρόκρισή οφείλεται και σε αρκετή δόση τύχης, δείχνει οτι δεν διαθέτει ποδοσφαιρική αντίληψη. Κάνεις, άθελα σου, κακό στη νοοτροπία της ομάδας σου. Κι αυτό  καθώς όταν παίκτες και προπονητής βλέπουν οτι πανηγυρίζεις τόσο έντονα, αντιλαμβάνονται οτι είσαι ικανοποιημένος. Κι εφησυχάζουν.

Όταν ο Αλαφούζος πανηγύρισε έξαλλα την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ έδειξε οτι δεν έχει ποδοσφαιρική αντίληψη

Θυμίζουμε επίσης πως ο Γιάννης Αλαφούζος είχε δώσει πριμ 500 χιλ. ευρώ στους παίκτες για την πρόκριση αυτή, ενώ λίγες μέρες μετά οι δύο διαδοχικές εντός έδρας γκέλες απέναντι σε Λαμία και Κηφισιά τον είχε οδηγήσει στο να βάλει πρόστιμο 200.000 ευρώ!

Γενικότερα το τάιμινγκ και οι αποφάσεις που παίρνει ο Αλαφούζος δείχνουν έλλειψη σωστής εκτίμησης των ποδοσφαιρικών καταστάσεων και δεδομένων που διαμορφώνονται ανά πάσα στιγμή.

Η στιγμή που απέλυσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν λάθος, η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ αποδείχθηκε λάθος, ειδικά τη συγκεκριμένη στιγμή που την έκανε.

Τελικά απέλυσε τον Τούρκο τεχνικό κι ενώ μόλις δύο εβδομάδες πριν τον είχε στηρίξει με διαρροή της, διαψεύδοντας δημοσιεύματα του Τύπου που τον ήθελαν στην… έξοδο. «Σχετικά με δημοσιεύματα και αναφορές, η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή», έλεγαν τότε οι πράσινοι, μια στήριξη που στην πράξη αποδείχθηκε εξαιρετικά βραχύβια…

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Όταν, Αλαφούζος, ΠΑΟΚ,panathinaikos, otan, alafouzos, paok