Ένα βήμα πριν τον τελικό του Conference o Ολυμπιακός: Σάρωσε 4-2 την Άστον Βίλα (Βίντεο)

Θρίαμβος στην Αγγλία για τον Ολυμπιακό που κέρδισε την Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Conference League.Ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του UEFA Conference League είναι ο Ολυμπιακός μετά την εμφατική νίκη με
4-2 στην Αγγλία επί της Άστον Βίλα, σε ένα παιχνίδι που ο…

Στο 28ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» σόκαραν τους Άγγλους διπλασιάζοντας το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο, Ελ Κααμπί, να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Η φάση ξεκίνησε με το κλέψιμο του Ρέτσου, κι έπειτα ο Τσικίνιο συνεργάστηκε με τον Ποντένσε που με τη σειρά του έκανε μια εξαιρετική σέντρα προς τον επιθετικό του Ολυμπιακού. Ο Ελ Κααμπί κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι και στη συνέχεια πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν.

Δείτε το γκολ:

Η αγγλική ομάδα έψαχνε λύσεις στον επιθετικό τομέα, προκειμένου να μειώσει, και στο 43ο λεπτό ο Μπέιλι μπήκε στην περιοχή και ο Ορτέγκα φάνηκε να τον ρίχνει κάτω με τους φιλάθλους να ξεσηκώνονται ζητώντας πέναλτι. Βέβαια ο διαιτητής δεν έκανε καμία κίνηση προς την άσπρη βούλα, όπως επίσης και ο VAR που συμφώνησε μαζί του.

Η Άστον Βίλα όμως συνέχισε να πιέζει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κας πήρε μέτρα από τα δεξιά και πάσαρε στον Ντιαμπί, που με τη σειρά του πέρασε όμορφά τον Γουότκινς. Ο 28χρονος επιθετικός με μία επαφή νίκησε τον Τζολάκη και μείωσε σε 2-1, λίγο πριν το σφύριγμα του διαιτητή για την ανάπαυλα.

Δείτε το γκολ:

Ο Ολυμιακός δεν «μάσησε» παρά την ισοφάριση της Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να φέρει το σκορ σε ισορροπία, όταν στο 52' ο Μπέιλι παρέλαβε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, και πάσαρε στον Ντιαμπί που έκανε ένα ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Τζολάκη, γράφοντας το 2-2.

Δείτε το γκολ:

Στο 56' όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος σηκώθηκε για την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντόουγκλας Λουίζ. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση, με αποτέλεσμα να σκοράρει και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Δείτε το γκολ:

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε ασταμάτητος έχοντας προβάδισμα ενός γκολ και εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα, καταφέροντας να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στο 67ο λεπτό. Ο Έσε έκανε το σουτ εκτός περιοχής, και η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κόνσα, με αποτέλεσμα ο Όλσεν να μην μπορέσει να διώξει και να καταλήξει γκολ.

Δείτε το γκολ:

Το παιχνίδι είχε εξαντλητικό ρυθμό και έντονες μονομαχίες, καθώς σε κάθε φάση οι παίκτες και των δύο ομάδων έδιναν όλη τους την ψυχή να να κρατήσουν την μπάλα. Στο 84ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους καθώς ο Κάρμο δεν έδιωξε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Ντουράν.

Ο Ντάγκλάς Λουίζ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Τζολάκη και κατέληξε άουτ, με τη Βίλα να χάνει μια τεράστια ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ.

Δείτε το χαμένο πέναλτι:

Το αποτέλεσμα αυτό γέμισε με ενθουσιασμό τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Βίλα Παρκ». Έτσι, μετά το τελικό σφύριγμα στο ματς, «ερυθρόλευκοι» παίκτες και οπαδοί έστησαν ένα πάρτι στο γήπεδο, για να γιορτάσουν με την ψυχή τους τη σπουδαία αυτή βραδιά για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δείτε το πάρτι των οπαδών του Ολυμπιακού:

Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Conference, Ολυμπιακός, Σάρωσε 4-2, Άστον Βίλα Βίντεο,Conference, olybiakos, sarose 4-2, aston vila vinteo