Μαρινάκης: Δικαιώνεται η συνειδητή επιλογή μας να μην ψηφιστούν τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο», είπε για τη Βόρεια Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Παύλος Μαρινάκης.Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, τις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία και το διακύβευμα των ευρωεκλογών μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης. «Το καλό κλίμα στον διάλογο με την Τουρκία έχει…

Το διακύβευμα των Ευρωκλογών

Δεχόμενος πληθώρα

ερωτημάτων για τις ευρωεκλογές και τον πήχη που βάζει η Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι στις κάλπες στις 9 Ιουνίου «αποφασίζεται η στόχευση της χώρας εκτός συνόρων. Υπάρχουν δύο σχολές: η σχολή Μητσοτάκη που φέρνει και θέλει να φέρνει χρήματα στην χώρα και η άλλη πλευρά που θέλει να κοπούν τα χρήματα για την χώρα. Ο δεύτερος λόγος αφορά το εσωτερικό της χώρας και είναι ένα σταυροδρόμι σταθερότητας. Μέσα στον έναν χρόνο της δεύτερης τετραετίας έχουν γίνει τομές στην χώρα, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος: ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος, απογευματινά χειρουργεία, μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, στην Δικαιοσύνη κ.λ.π. Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης, είναι ότι έχοντας δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, πλέον δεν συζητάμε που θα βρει κάποιος δουλειά, αλλά που θα βρουν οι επιχειρήσεις εργαζόμενους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «όλα αυτά έγιναν με το 41% των εκλογών, που πολλοί λένε ότι είναι αλαζονικό, αλλά αυτή είναι η απόφαση των πολιτών που είχαν να διαλέξουν στις εκλογές ανάμεσα στα προγράμματα των κομμάτων. Έχουμε μια αντιπολίτευση που λέει “να πέσει η κυβέρνηση”. Έχουμε άλλα τρία χρόνια στην Κυβέρνηση. Δεν πρέπει λοιπόν στην επόμενη μεγάλη τομή, να έχουμε μια αντιπολίτευση που να έχει ένα αποτέλεσμα ευρωεκλογών που να κουνάει το δάχτυλο και να λέει δεν έχετε νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση έχει επιλεγεί με ένα ποσοστό για να κάνει ρήξεις. Όλοι βγαίνουν και μοιράζουν λεφτά σε συνεντεύξεις τους. Όμως χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα και το ΑΕΠ, όπως το κάνουμε τόσα χρόνια και για να συνεχίσουμε, η Ελλάδα πρέπει και μετά τις 9 Ιουνίου για τους επενδυτές να διατηρήσει αυτό το κλιμα σταθερότητας και μη αμφισβήτησης της σταθερότητας».

Σε ό,τι αφορά στον πήχη της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε «συγκρίνουμε ευρωεκλογές με ευρωεκλογές. Το ποσοστό μας στις τελευταίες εκλογές ήταν 33%. Αν θεωρείται ότι το 33% από το 41% των εθνικών εκλογών έχει μια απόσταση, θυμίζω ότι το 2019, ένας μήνας ήταν η απόσταση εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει μια χαλαρότητα στην ψήφο των πολιτών, επειδή δεν εκλέγουν κυβέρνηση» και κατέληξε λέγοντας ότι «εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027. Χρειάζεται όμως στην Ελλάδα να μην αμφισβητηθεί το κλίμα σταθερότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα