Πατατοσαλάτα με σφικτά αβγά

Χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 6 άτομα):

6-7 μέτριες πατάτες

1 φλ. μαγιονέζα

4 μικρά αγγουράκια τουρσί (Gherkins), ψιλοκομμένα+ 1 κουταλιά από την άρμη στο βαζάκι

1 κουταλιά μουστάρδα

1 κουταλιά μηλόξιδο

1/4 κοφτό κουταλάκι πάπρικα

3 σφικτά αβγά (δες σημείωση) ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο (τα άσπρα, από το εσωτερικό μέρος), ψιλοκομμένα

2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουταλάκια ψιλοκομμένος άνηθος

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε

και κόβετε τις πατάτες σε τέταρτα. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζετε με μπόλικο νερό (2-3 δάχτυλα από πάνω) και τις βράζετε σε δυνατή φωτιά. Όταν κοχλάσουν, τις αλατίζετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 περίπου λεπτά (ελέγχετε αν μαλάκωσαν με ένα πιρούνι).

Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν χλιαρές.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να σμίξουν τη μαγιονέζα με τη 1 κουταλιά άρμη των τουρσιών, τη μουστάρδα, το μηλόξιδο, την πάπρικα, και αλατοπίπερο.

Κόβετε τις πατάτες σε μέτριες μπουκίτσες (δεν πειράζει αν μερικές είναι μαλακές και θρυμματίζονται). Τις βάζετε σε μια σαλατιέρα και αδειάζετε μέσα το μίγμα της μαγιονέζας. Ύστερα, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και τα αβγά, το σέλινο, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Σημείωση: Η σαλάτα είναι ιδανική για ανακύκλωση των πασχαλινών αβγών. Προσοχή όμως, τα βαμμένα αβγά, να μην είναι τα τσουγγρισμένα και σπασμένα και πρέπει να διατηρούνται οπωσδήποτε στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής τους (στο ψυγείο) δεν είναι περισσότερο από 1 εβδομάδα από την ημέρα που τα βράσαμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατατοσαλάτα,patatosalata