Θαλασσινά στον φούρνο σερβιρισμένα με κουσκούς

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

8 μεγάλες γαρίδες

8 χτένια

2 φιλέτα σολομού σε μπουκιές

Για τη σος:

1/2 κ.γ. ίνες σαφράν

2/3 φλ. λευκό κρασί

300 γρ. πασάτα ντομάτας

Ψιλοκομμένο βασιλικό

1 ζωμό λαχανικών

1/2 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρασί και το ζωμό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, ζάχαρη, σαφράν και ανακατεύουμε.

Μισοσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα περίπου 6 λεπτά.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα θαλασσινά σε σειρά και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με κουσκούς ή ρύζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θαλασσινά,thalassina