BYD ETP3: Έκανε το Πάτρα – Αθήνα χωρίς φόρτιση (video)

Το ηλεκτρικό επαγγελματικό βαν της BYD δεν θα σας υπηρετήσει μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά μπορεί προσφέρει τις υπηρεσίες του και εκτός αυτών.

Ένα ηλεκτρικό βαν όπως το ETP3 της BYD, είναι ιδανικό για επαγγελματική

χρήση και κίνηση σε αστικό περιβάλλον ή εντός του νομού, με την αυτονομία να φτάνει τα 275 χιλιόμετρα και το κόστος κίνησης περίπου το 1/4 αυτού του πετρελαιοκίνητου. Τι γίνεται όμως όταν κάποια στιγμή το όχημα χρειαστεί να φύγει αρκετά μακρύτερα από τα όρια του νομού;

Πριν μερικές μέρες, οι άνθρωποι της PNT CARS, χρειάστηκε να μεταβούν στην Πάτρα, για να παρουσιάσουν το ETP3 σε ενδιαφερόμενους πελάτες και εταιρείες. Στην επιστροφή, έκαναν καταγραφή της όλης διαδικασίας φόρτισης και του ταξιδιού, αποδεικνύοντας ότι το ETP3 βγάζει με άνεση όλη τη διαδρομή Αθήνα-Πάτρα και αντίστροφα.

Την εμπειρία τους παρουσιάζουν σε ένα πολύ χαρακτηριστικό video που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τη ρεαλιστική αυτονομία ενός ηλεκτρικού βαν.

Το ETP3 έχει μεικτό βάρος 2.420 κιλά και ωφέλιμο φορτίο 780 κιλά. Είναι σχεδιασμένο βάσει των στάνταρ που ισχύουν στα επιβατικά́ αυτοκίνητα, ενώ είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τεχνολογίας BLADE της BYD, για εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, μέγιστη ασφάλεια και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία.

Η απόλυτα ρεαλιστική αυτονομία των 275 χιλιομέτρων, το καθιστά ιδανικό όχημα για εταιρείες ταχυμεταφορών, επιχειρήσεις διανομών πάσης φύσεως (φαρμακαποθήκες, supermarkets, κάβες κλπ.) αλλά και κάθε επαγγελματία που θέλει να κινηθεί «πράσινα», χωρίς περιορισμούς στην κυκλοφορία και, το κυριότερο, με σημαντικό οικονομικό όφελος στο κόστος κίνησης.

Οι διαστάσεις του ETP3 είναι 4,46 μ. μήκος, 1,72 μ. πλάτος και 1,875 μ. ύψος, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,725 μέτρα. Ο χώρος φόρτωσης 3,5 κ.μ., έχει διαστάσεις 1,95 μ. βάθος, 1,4 μ. πλάτος και 1,3 μ. ύψος ενώ η απόσταση ανάμεσα στους θόλους είναι 1,23 μ. Το ETP3 κινεί ηλεκτροκινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος μόνιμου μαγνήτη (synchronous) υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μέγιστης ισχύος 100 kW (136 PS) και μέγιστης ροπής 210Nm. Η μπαταρία λιθίου – φωσφορικού άλατος σιδήρου (LiFePO4) έχει χωρητικότητα 44,9 kWh ενώ η τυποποιημένη κατανάλωση ενέργειας είναι μόλις 16,036 kWh/100 χλμ..

Η φόρτιση του οχήματος γίνεται τόσο με φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) όσο και με ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC). Η φόρτιση από το 20% έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας διαρκεί μόλις 30’ της ώρας ή 5,5 ώρες, με συνεχές και εναλλασσόμενο ρεύμα αντίστοιχα.

Περισσότερα για το ETP3 της BYD μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα