Η NIO παρουσίασε τον αντίπαλο του Tesla Model Y

Το όνομά του είναι L60 και είναι το πρώτο μοντέλο της Onvo, που αποτελεί θυγατρική της κινεζικής εταιρείας NIO.

Η εν λόγω μάρκα δεν έχει τον αριθμό πωλήσεων της ταχέως αναπτυσσόμενης συμπατριώτισσάς της, BYD. Όμως ανεβαίνει με σταθερά βήματα και δεν διστάζει να κοντραριστεί με τα μεγάλα ονόματα του ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, λάνσαρε δύο νέα

brands: την Onvo (που σημαίνει «ταξιδεύω») απευθύνεται σε οικογενειάρχες και τη Le Dao (που σημαίνει «μονοπάτι προς την ευτυχία») που απευθύνεται σε οδηγούς που ψάχνουν οικονομικές λύσεις μετακίνησης εντός αστικού τοπίου.

Η Onvo ξεκινά την πορεία της με το L60 – ένα συμπαγές crossover που στέκεται απέναντι στο Tesla Model Y και μάλιστα, με τιμή απόκτησης χαμηλότερη κατά 12%!

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Έχει μήκος 4,82 μέτρα, πλάτος 1,93 μέτρα και ύψος 1,61, με το μεταξόνιο στα 2,95 μέτρα. Παρά το μέγεθός του, το L60 διατηρεί ένα καλό αεροδυναμικό προφίλ, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,229 Cd στα 120 km/h.

Υπόσχεται ανέσεις, με τα μπροστινά καθίσματα να μπορούν, όταν το όχημα είναι σε στάση, να είναι πλήρως ανακλινόμενα. Επίσης, υπόσχεται τεχνολογία, με πίνακα οργάνων 13 ιντσών, κεντρική οθόνη στις 17.2 ίντσες και τη δυνατότητα τοποθέτησης προαιρετικών οθονών ψυχαγωγίας 8 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.

Σύμφωνα με την Onvo, η κατανάλωση του L60 ορίζεται στις 12,1 kWh/100 km στον κύκλο CLTC, κάτω δηλαδή από τις 12,5 kWh/100 km του Model Y.

Το Onvo L60, ανάλογα τη μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται, υπόσχεται τις παρακάτω τιμές αυτονομίας:

Μπαταρία 60 kWh (555 km)
Μπαταρία 90 kWh (730 km)
Μπαταρία 150 kWh (1.000 km)

Η μονάδα 150 kWh είναι μια μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την επίσης κινεζική εταιρεία, Welion.

Τα μοντέλα της Onvo θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης NIO, το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερους από 1.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών και 25.000 δημόσιους φορτιστές σε όλη την Κίνα. Το δίκτυο επεκτείνεται και εκτός της ασιατικής χώρας και σύντομα θα εισχωρήσει και στην Ευρώπη. Άλλωστε η αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι πρώτες παραδόσεις του Onvo L60 θα ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο ενώ μέχρι το τέλος του έτους, η NIO σκοπεύει να φέρει το νέο της brand και στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα