Τέλος τα φορτηγά από τον Κηφισό -Το νέο έργο που θα καταργήσει το μποτιλιάρισμα

Αντίστροφα μετράει πλεόν ο χρόνος για την εκκίνηση του διαγωνισμού για το έργο που θα εκσυγχρονίσει τα εθνικά logistics και ταυτόχρονα θα βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα στον Κηφισό.

Την άγουσα της υλοποίησης φαίνεται ότι παίρνει σιγά-σιγά το έργο για το νέο επιχειρηματικό πάρκο στη Φυλή, όπου θα μετεγκατασταθούν οι μεταφορικές επιχειρήσεις από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής.

Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προλειαίνοντας το έδαφος για την άναδειξη

του αναδόχου του έργου και έπειτα για την έναρξη των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη θέση Σπηλιές του Δήμου Φυλής.

Το επιχειρηματικό πάρκο θα δημιουργηθεί σε ακίνητο περίπου 450 στρεμμάτων, και θα σημάνει τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων από την περιοχή του Ελαιώνα Αττικής, οι οποίες προκειμένου να αλλάξουν στέγη θα λάβουν οικονομικά κίνητρα ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Στη θέση Σπηλιές του Δήμου Φυλής θα στεγάζονται περίπου 390 εταιρείες, ενώ στα οφέλη από την υλοποίηση του έργου συγκαταλέγονται ο εκσυγχρονισμός των εθνικών logistics, με θετικό αντίκτυπο για την εθνική οικονομία, όπως και η σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο -κάτι που συνεπάγεται ευκολότερη μεταφορά εμπορευμάτων εντός και εκτός της χώρας μας.

4.000 φορτηγά λιγότερα από τον Κηφισό

Παράλληλα, το νέο Επιχειρηματικό Πάρκο θα βελτιώσει και τα κυκλοφοριακά δεδομένα, δεδομένου ότι η απομάκρυνση των μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα θα αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό τον Κηφισό.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ημερησίως ο Κηφισός θα χρησιμοποιείται από περίπου 4.000 λιγότερα φορτηγά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μετριαστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι οδηγοί να εξοικονομούν σημαντικό χρόνο κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Την ωρίμανση του διαγωνισμού υλοποιεί η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ (PPF), η οποία έχει υπογράψει και το σχετικό MoU με το Δήμο Φυλής. Όσον αφορά το κόστος κατασκευής των υποδομών και των συνοδών έργων, αυτό έχει υπολογιστεί στα 32 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για τη δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου αναμένεται να εκδηλώσουν οι μεγάλοι παίκτες – επενδυτές της εγχώριας αγοράς σε τέτοιου είδους υποδομές.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα