Μέσα στο 2025 το ηλεκτρικό Toyota Hilux

14:31 17/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Toyota ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό pickup, μία κίνηση που σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας σε ένα νέο πεδίο δράσης και παρά την επιφυλακτικότητα της προς αυτή την τεχνολογία.

Μέχρι πρόσφατα, η Toyota είχε επικεντρωθεί κυρίως στα υβριδικά οχήματα, με τον πρόεδρό της, Akio Toyoda, να εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την κυριαρχία των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά, υποστηρίζοντας

ότι δεν θα υπερβούν ποτέ το 30% του συνολικού μεριδίου αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία διευρύνει σταδιακά την ηλεκτρική της γκάμα, με την προσθήκη του Hilux Revo BEV.

Το πρωτότυπο του Hilux Revo BEV παρουσιάστηκε το 2022 και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους. Το ηλεκτρικό pick-up θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, μια αγορά όπου τα pick-up κατέχουν πάνω από το μισό των πωλήσεων οχημάτων.

Το Hilux Revo BEV θα ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό Isuzu D-Max, που επίσης κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη. Αν και αρχικά προορίζεται για την τοπική αγορά, η Toyota εξετάζει την πιθανότητα εξαγωγής του μοντέλου και σε άλλες αγορές.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του Hilux Revo BEV παραμένουν περιορισμένες. Η Toyota έχει αναφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων, ενώ το πρωτότυπο διέθετε μπαταρία τοποθετημένη στο δάπεδο, μονή καμπίνα και διαμόρφωση 4×2 με μεγάλη καρότσα.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει είναι το βάρος, καθώς η προσθήκη περισσότερων μπαταριών για αύξηση της αυτονομίας προσθέτει βάρος, μειώνοντας πιθανώς το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος.

Η απόφαση της Toyota να εξηλεκτρίσει την τρέχουσα γενιά του Hilux, που κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, δείχνει ότι είτε το μοντέλο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για μερικά ακόμη χρόνια είτε θα υποστεί μια σημαντική ανανέωση.

Το ηλεκτρικό Hilux θα ανταγωνιστεί το ηλεκτρικό Isuzu D-Max, που επίσης παράγεται στην Ταϊλάνδη. Αν και προορίζεται κυρίως για την αγορά της Ταϊλάνδης, η Toyota εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγής του ηλεκτρικού Hilux.

The post Μέσα στο 2025 το ηλεκτρικό Toyota Hilux appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα