Κουτσούμπας στην Καλογρέζα: Να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη των εκλογών, για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό το απόγευμα της Τετάρτης στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα της Ν. Ιωνίας.

Στην αρχή του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους εργάτες και το λαό της περιοχής.

«Δεσμούς διαμορφωμένους με αγώνες, μάχες, αλληλεγγύη,

λαϊκή αυτενέργεια, εδώ και δεκαετίες, θα λέγαμε έναν αιώνα, μιας και συμπληρώθηκαν και 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας» είπε και πρόσθεσε:

«Ενημερωθήκαμε πως ο Δήμος έχει την πρόθεση να φτιάξει άγαλμα του Πλαστήρα για να τιμήσει την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Ε, όχι! Τη Νέα Ιωνία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας! Αυτή τη λαϊκή συνοικία δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας της ουκρανικής εκστρατείας το 1919 ενάντια στη νεοσύστατη σοβιετική εξουσία στη Ρωσία, της ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, του εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα. Αυτή τη λαϊκή συνοικία των αγωνιστών δεν την ίδρυσε ο Πλαστήρας της εκτέλεσης του ήρωα Νίκου Μπελογιάννη.

Τη Νέα Ιωνία την ίδρυσαν, την έχτισαν και την ανέπτυξαν με το αίμα τους και τον ιδρώτα τους οι πρόσφυγες, οι εργάτες, ο λαός αυτής της πόλης. Γι αυτό και τους προειδοποιούμε: οι απαράδεκτες αυτές σκέψεις να μείνουν σκέψεις….».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες της περιοχής, «τα οποία προστίθενται στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας», όσο και στους αγώνες που δίνουν «παλεύοντας επί χρόνια μαζί με τους κομμουνιστές για κάθε λαϊκό πρόβλημα».

Σημείωσε την ανησυχία των λαϊκών οικογενειών από τις εξελίξεις «όσον αφορά τους δύο πολέμους που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, όπου η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνηση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό», καθώς και την οργή τους «με τη συνεχιζόμενη εδώ και 7 μήνες γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που ακόμα και τώρα μιλάει για το δήθεν “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”; Ποιου αυτοάμυνα; Του κατακτητή και δολοφόνου».

Τόνισε ότι «πίσω από όλα αυτά που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ δεν υλοποιούν την πολιτική της ως κυβέρνηση, τη στηρίζουν και τη νομιμοποιούν ως αντιπολίτευση», ενώ «όλοι τους σε μεγάλο ποσοστό τα ψηφίζουν όλα αυτά στο ευρωκοινοβούλιο και έρχονται μετά εδώ για να γίνουν νόμοι και να εφαρμοστούν».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ώστε να συνεχιστεί «η ανοδική πορεία του κόμματος που έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού και του φοιτητικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια».

«Να επιβεβαιώσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει, ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων» τόνισε.

«Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψουμε τη φόρα. Να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές» είπε, προσθέτοντας «έχουμε τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να ακυρώσουμε τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα».

«Στις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα επίσης να βάλουμε φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν τώρα να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικοί, ενώ είναι να καλύτερα τσιράκια του συστήματος και το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά» συμπλήρωσε.

Κάλεσε στην εκλογή περισσότερων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ «που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε “τη σούπα” της συναίνεσης» και «θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έξω από το ευρωκοινοβούλιο».

«Η αγανάκτηση από τη σημερινή κατάσταση πρέπει να εκφραστεί με συμμετοχή στις εκλογές, στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και με ψήφο μόνο στο ΚΚΕ. Γιατί την αποχή, οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους θα την ερμηνεύσουν και θα τη χρωματίσουν όπως τους βολεύει.

Το μόνο που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί με κανέναν τρόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, με τις κρυστάλλινες θέσεις του και τη μαχητική δράση του» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε: Για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών και να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο και ‘κει που τελικά ανατρέπονται: στους δρόμους του αγώνα!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουτσούμπας, Καλογρέζα, ΚΚΕ,koutsoubas, kalogreza, kke