Ποιοι τα έχωναν στον Τράγκα και γιατί; Να τους μάθουμε!

Η αμύθητη περιουσία του με τα 17 σπίτια και τις ράβδους χρυσού, έκρυβαν μυστικά. Ποιοι τον κάλυπταν; Ποιοι του χάριζαν δάνεια; Τι έκρυβαν οι εκβιαζόμενοι; Μόνο αυτό ενδιαφέρει πλέον, όχι τα μάρμαρα στα μπάνια των σπιτιών του…

Να το πούμε ωμά, όσο «ωμή» ήταν η περιουσία του στα πέρατα της οικουμένης. Κάθε φορά που ζητούσαμε λεφτά, τα δεδουλευμένα μας δηλαδή, ο μακαρίτης ο Γιώργος Τράγκας απαντούσε με έναν συγκεκριμένο

τρόπο. Σε κοιτούσε στα μάτια αφήνοντας τα χείλη να τρέμουν, σιωπούσε για λίγα δευτερόλεπτα και έλεγε μ’ εκείνη τη βροντώδη φωνή, την οποία δούλεψε πολύ για να είναι ψαρωτική:

«Ρε, άντε γαμήσου, βάλε πλάτη! Κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω όρθια την εφημερίδα, μη μου πρήζεις τα συκώτια! Τι θες δηλαδή; Να μας κλείσουν και να τα χάσουμε όλα, κι εσείς κι εγώ;»

Πιθανόν εκείνη την ώρα να σκεφτόταν την επόμενη αγορά σπιτιού. Ίσως κάποιο στο Νότινγκ Χιλ, μπας και πετύχει στο δρόμο τη Τζούλια Ρόμπερτς.

Ο μπαγάσας κατάφερε να έχει δεκαεπτά σπίτια, αν μέτρησαν σωστά, στα καλύτερα σημεία της γης!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Κι αυτά δεν αγοράζονται με τους μισθούς μας, αυτό είναι απολύτως βέβαιο! Πόσοι –και πόσων- μισθοί χρειάζονται για ένα σπίτι στο Μόντε Κάρλο, στο Μανχάταν, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στην Ακρόπολη;

Και δεν έχει ΚΑΝΕΙΣ στον κόσμο ράβδους χρυσού από… οικονομίες!

Ο Λάκης Λαζόπουλος το είπε με τον δικό του τρόπο:

«Δεν ήταν κι η Όπρα ο Τράγκας. Αλλά δάγκωνε δυνατά, ήταν η κόμπρα».

Κόμπρα; Μία ή ολόκληρη αγέλη;

Ξαναγυρίζω στο «άντε γαμήσου, βάλε πλάτη».

Όταν δημοσιεύτηκαν οι λίστες από την κρατική διαφημιστική δαπάνη στα media το 2008, όλοι πέσαμε ξεροί!

Το… ταμπλό έγραφε το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ –και θηριώδες- ποσό των 1.425.943 ευρώ για μια εφημερίδα, τη Χώρα, που δεν πουλούσε τίποτα! ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ!

Αλλά ποιος μπορούσε να φρενάρει τον Τράγκα;

Ακόμα και τότε, με ενάμιση εκατομμύριο στο παντελόνι, δεν άλλαξε το ποίημα.

«Ρε σεις, αυτά δεν φτάνουν ούτε για ζήτω! Όλα τα παίρνει η εφορία! Χρωστάω παντού, πού να μείνουν λεφτά για πληρωμές, πάτε καλά; Ηρεμήστε λίγο! Ο γέρο Καραμανλής έλεγε ότι η μεγαλύτερη αρετή είναι η υπομονή. Κάντε λίγο κι εσείς…»

Ήταν τέτοια η πειθώ του –μ’ εκείνο το απίστευτο ύφος- ώστε μερικοί τον λυπόντουσαν κιόλας!

Το θέμα μας όμως δεν είναι τι έκανε με τους εργαζόμενους ούτε πώς τους έριχνε στον κουβά. Ούτε καν πώς άνοιγε και έκλεινε τις εφημερίδες.

Αλλά είναι κάτι ακόμα. Ότι ακόμα και με πλήθος κρατικών επιχορηγήσεων και διαφημίσεων, ακόμα και με τις καλύτερες επιχειρηματικές κινήσεις, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΕΠΤΑ (και βλέπουμε) ΣΠΙΤΙΑ φιλέτο, στα καλύτερα σημεία του πλανήτη.

Άρα η επόμενη ερώτηση είναι απλή. Ποιοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που έδιναν χρήματα στον Τράγκα και γιατί; Μόνο για να τους στηρίξει; Μόνο για να ουρλιάζει υπέρ τους από τα μικρόφωνα; Μόνο για να χτυπάει τους απέναντι;

Είναι λοιπόν πολύ βασικό να βρεθεί η διαδρομή του συγκεκριμένου χρήματος, κατάμαυρου όσο το κάρβουνο. Ο μακαρίτης τα έπαιρνε, αλλά κάποιοι τα έδιναν! Είναι το ίδιο αισχρό κι ακόμα περισσότερο.

Γιατί οι γνωρίζοντες λένε ότι το χρήμα είναι ΚΑΙ πολιτικό, το ένα σκέλος τουλάχιστον.

Γιατί υπάρχει και το δεύτερο. Αυτοί που ψάχνουν πλέον σε βάθος, υποστηρίζουν ότι κάμποσοι επιχειρηματίες από τον ναυτιλιακό χώρο αλλά και τον εμπορικό και τον ασφαλιστικό, εκεί που υπάρχει «ψωμί», έπεφταν θύματα εκβιασμού αφού προηγούνταν δημοσιεύματα με σοβαρές αιχμές για διάφορες πράξεις τους.

Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν ακόμα και απειλές για ενεργοποίηση φορολογικών ελέγχων! Τους έπειθε απολύτως περί αυτού! Το αντίτιμο ήταν σοβαρό και μεγάλο.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Σύμφωνα με δημοσιευμένα ρεπορτάζ, «ορισμένοι από αυτούς παρουσίασαν στους ελεγκτές και βίντεο από τις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα ή αποκόμματα εντύπων που αποτυπώνονται οι υπαινιγμοί κατά συγκεκριμένων επιχειρήσεων που αποτέλεσαν τη βάση παρασκηνιακών συνεννοήσεων»

Άρα –ως ερμηνεία- τα έδιναν κάποιοι έκνομοι που είχαν να κρύψουν πράγματα και φοβόντουσαν να μπλέξουν με τον μακαρίτη.

Μπορεί άραγε να βρεθούν και αυτές οι διαδρομές; Γιατί έχει τρομερό ενδιαφέρον και μπορεί να βγάλει πολλά λαυράκια.

Το ξαναλέμε. Ο Τράγκας δεν πλούτησε χτες. Και δεν έκρυβε την ευμάρειά του.

Ίσως όσο ζούσε να φοβόνταν να ψάξουν. Ίσως να μην έψαξαν καλά.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επί χρόνια τακτική του –μια στο καρφί και μια στο πέταλο- απέδωσε καρπούς. Ζουμερούς καρπούς!

Κι αν δεν τον προλάβαινε ο covid στις 14 Δεκεμβρίου του προηγούμενου χρόνου, μπορεί στο άμεσο μέλλον να τον βλέπαμε και στη βουλή με το κόμμα που ίδρυσε, το Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων.

Κίνημα για να… «διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα»

Θα μπορούσε –εύκολα!- να έκανε και καριέρα ηθοποιού! Στο ρεπερτόριό του δεν ήταν μόνο το πομπώδες ύφος αλλά και το κλάμα!

Όταν τιμωρήθηκε από το ΕΣΡ με πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ γιατί αποκάλεσε τη Μέρκελ «ξεκ..λιάρα» και βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησε με… δάκρυα στα μάτια!

«Στα 63 μου, μου λένε πως είμαι ένα είδος στο βαλκανικό νότο, που είναι τεμπέλικο, ρουφιάνικο. Και ρωτάω. Εγώ δουλεύω από τα 16 μου! Έχω δουλέψει μέρα νύχτα, μισό αιώνα. Γιατί ακούμε όλοι μας πως είμαστε τεμπέληδες και απατεώνες;»

Όταν όμως βρέθηκε στην περίφημη Λίστα Λαγκάρντ, έβγαλε θυμό.

«Πρόκειται για μία ιστορία που οι αποδέκτες της, ήξεραν εξ’ αρχής ότι δεν αποτελεί επίσημο απόσπασμα από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό αρχείο. Γιατί η λίστα Φαλτσιανι, δεν είχε μόνο έλληνες. Επομένως θα μπορούσε κάποιος να πάρει και ονόματα από τον … Χρυσό Οδηγό(!), πριν παραδώσει CD ή στικάκι. Εδώ, αναφέρονται πρώην πελάτες προ δεκαετιών(!) αλλά και αποβιώσαντες(!)…. Ξέρω ότι ενοχλώ ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΟΥΣ τη τελευταία 3ετία…. Τους είναι δύσκολο να πιστέψουν, ότι ένας δημοσιογράφος-εκδότης- παραγωγός και επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ- όπως η αφεντιά μου- μιλάει πολύ…».

Το θέμα είναι ότι δεν μιλούσε μόνο, προχωρούσε και στο… παρασύνθημα!

Το ερώτημα είναι ένα και μόνο: ποιοι πλήρωναν τον… βαρκάρη; Ποιοι τον κάλυπταν; Ποιοι του έσβηναν τα πρόστιμα; Ποιοι του χάριζαν δάνεια; Κι επίσης, τι έκρυβαν οι εκβιαζόμενοι; Μόνο αυτό ενδιαφέρει πλέον, όχι τα μάρμαρα στα μπάνια των σπιτιών του…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι, Τράγκα,poioi, tragka