Cine-TV #167

Lovecraft Country, Utopia, His Dark Materials κ.α.

Αν και είχαμε κενό μίας εβδομάδας για τη στηλή Cine-TV, και πάλι δεν εντοπίσαμε παρά ένα μόλις trailer για ταινία που να είναι άξιο κάποιας αναφοράς, με τη μερίδα του λέοντος να έχουν τα trailers για σειρές. Λογικό μάλλον, δεδομένου ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες δεν έχουν ανακάμψει ακόμα από τα μέτρα της καραντίνας (όσο και αν έχουν ελαττωθεί σε διάφορες χώρες) ενώ και οι αναβολές προβολών συνεχίζονται ακάθεκτες, με μεγαλύτερο ίσως πλήγμα να εντοπίζεται στη μετακίνηση του αναμενόμενου

blockbuster Tenet από τις 12 Αυγούστου σε άγνωστη, ακόμα, ημερομηνία.

Όσον αφορά στα νέα που προέκυψαν, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του remake του Utopia. Ίσως η αμερικάνικη εκδοχή να του δώσει το απαραίτητο "γυάλισμα" ώστε να μπορέσει να κερδίσει τα βλέμματα και να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο σεναριακό χτίσιμο προς την επόμενη σεζόν (κάτι από το οποίο έπασχε η βρετανική παραγωγή).

Trailers

Project Power
Σκηνοθέτες: Henry Joost (Paranormal Activity 4), Ariel Schulman (Paranormal Activity 4)
Πρωταγωνιστούν: Joseph Gordon-Levitt, Jamie Foxx, Rodrigo Santoro
Πρεμιέρα: 14 Αυγούστου (Netflix)

"Τι θα γινόταν αν οι X-Men ήταν ναρκομανείς και είχαν τις υπερδυνάμεις τους λόγω των ναρκωτικών;" φαίνεται να σκέφτονταν οι σεναριογράφοι του Project Power. Στη νέα παραγωγή του Netflix ένα χάπι έχει τη δυνατότητα να δώσει υπερδυνάμεις για πέντε λεπτά σε αυτόν που το πάρει, αν και χωρίς να γνωρίζει ποιες ακριβώς θα είναι αυτές (υπεράνθρωπη δύναμη, σώμα από φωτιά, αόρατο δέρμα... ό,τι κάτσει...). Η αλήθεια είναι ότι στο Netflix ακόμα να δούμε κάποια αξιόλογη ταινία δράσης (το Extraction για μία καλή δεκαπεντάλεπτη σκηνή είναι δύσκολο να θεωρηθεί ως πραγματικά καλή περίπτωση, ενώ το πρόσφατο Old Guard είναι σε θέση να φέρει χασμουρητά), με μόνη εξαίρεση ίσως το καταιγιστικό The Night Comes for Us εξ Ινδονησίας.

Utopia, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (Amazon Prime), 9 επεισόδια

Το Utopia θα βασίζεται στην ομώνυμη βρετανική σειρά που είχε προβληθεί για δύο σεζόν προτού ακυρωθεί το 2014, λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Αν και η 2η σεζόν δεν είχε καταφέρει να κρατηθεί ποιοτικά, η πρώτη τουλάχιστον θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως μία αξιόλογη cult περίπτωση, με ορισμένες αξιομνημόνευτες βίαιες σκηνές (δίχως να είναι splatter), συμπαθητικό soundtrack και μία ιστορία συνομωσίας που κρατούσε το ενδιαφέρον. Στα του σεναρίου, μία ομάδα άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων βρίσκονται σε fora για να συζητήσουν ένα δυσεύρετο κόμικ που έχει πέσει στα χέρια τους. Στις σελίδες του κόμικ ανακαλύπτουν διάφορα στοιχεία σχετικά με συνομωσίες που είναι πολύ πιθανό να είναι αληθινές.

His Dark Materials, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: Φθινόπωρο (HBO), 7 επεισόδια (60 λεπτά)

Η μεταφορά της ομώνυμης σειράς βιβλίων συνεχίζεται από το HBO, φέρνοντας την Lyra Belacqua (Dafne Keen) στα γεγονότα του δεύτερου βιβλίου, ονόματι "Subtle Knife".

Truth Seekers, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Εντός του έτους (Amazon Prime), 8 επεισόδια (30 λεπτά)

Ένα δυνατό κωμικό δίδυμο φέρνει η νέα σειρά του Amazon Prime, επανενώνοντας τους Nick Frost και Simon Pegg, εδώ ως μέλη μίας ομάδας που ερευνά μεταφυσικά φαινόμενα, ερχόμενοι σταδιακά στην ανακάλυψη μίας συνομωσίας που σκοπό έχει να οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους. Ελπίζουμε σε μία δυναμική επιστροφή των δύο Βρετανών ηθοποιών, στα πρότυπα των Shaun of the Dead (2004) και Hot Fuzz (2007), και όχι σε αυτά του The World’s End (2013)…

Lovecraft Country, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 16 Αυγούστου (HBO), 10 επεισόδια (60 λεπτά)

Η νέα σειρά του HBO θα μας μεταφέρει σε ένα road trip, στην Αμερική των 50s, όπου ο Atticus Black (Jonathan Majors), ένας αφροαμερικανός, θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον χαμένο πατέρα του. Στο επίκεντρο θα υπάρχει το θέμα του ρατσισμού, καθώς τονίζεται ότι την εποχή εκείνη υπήρχαν ακόμα οι νόμοι περί διαχωρισμού βάσει φυλής. Κάπου εκεί θα δούμε και διάφορα τέρατα, που θα δείχνουν βγαλμένα μέσα από το μυαλό του Lovecraft, υποθέτουμε ως παραλληλισμός του εγγενούς ρατσισμού που θα συναντήσει ο πρωταγωνιστής στο ταξίδι του.

The Fugitive, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 3 Αυγούστου (Quibi)

Η νεοσύστατη δικτυακή υπηρεσία Quibi θα φέρει την αναβίωση της ομώνυμης σειράς του 1963 (που διήρκησε για 4 σεζόν) καθώς και της γνωστής ταινίας του 1993 με πρωταγωνιστή τον Harrison Ford. Στη νέα σειρά θα δούμε ως φυγά έναν απλό υπάλληλο, που θα θεωρηθεί λανθασμένα ως ο βασικός ύποπτος μίας βομβιστικής επίθεσης στο μετρό του Los Angeles. Στο κατόπι του θα δούμε τον Kiefer Sutherland ως ντετέκτιβ Clay Bryce.

Star Trek: Lower Decks, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου (CBS All Access), 10 επεισόδια

Το Lower Decks θα φέρει μία πιο ανάλαφρη και σαφέστατα χιουμοριστική εκδοχή του σύμπαντος του Star Trek, δείχνοντάς μας τη ζωή στα κατώτερα στρώματα της ιεραρχίας του πληρώματος. Την παραγωγή υπογράφει ο Mike McMahan, ο οποίος ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας για την πρώτη σεζόν του Rick & Morty.

Cine-TV Νέα

Ετοιμάζεται ο διάδοχος του Clone Wars
Η animated σειρά Clone Wars μπορεί να ήρθε στο τέλος της με τη φετινή 7η σεζόν, όμως η ομάδα της Lucasfilm Animation, με επικεφαλής τον Dave Filoni, θα συνεχίσει σε παρόμοια μονοπάτια. Όπως έγινε γνωστό, η Disney έδωσε το πράσινο φως για το Star Wars: The Bad Batch, τη νέα animated σειρά που θα εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα του Clone Wars. Το The Bad Batch θα ακολουθεί τη φερώνυμη ομάδα κλωνοποιημένων κομάντο, κάθε μέλος της οποίας έχει και μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα πολύτιμη ικανότητα. Η εν λόγω ομάδα είχε ήδη πραγματοποιήσει την εμφάνισή της στα πρώτα τέσσερα επεισόδια της 7ης σεζόν του Clone Wars. Το The Bad Batch αναμένεται να προβληθεί εντός του 2021.

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραγωγή η μεταφορά του Just Cause
Σύμφωνα με το The Wrap η Constantin Film έχει προσλάβει τον Michael Dowse (Stuber) για τη σκηνοθεσία του κινηματογραφικού Just Cause. Υποθέτουμε ότι αν υπάρχει θέληση για μία αξιοπρεπή προσπάθεια τότε θα πρέπει να προβούν και στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού από κασκαντέρ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περαιτέρω πληροφορίες γνωστές, πέραν του ότι η ταινία θα έχει ως πρωταγωνιστή τον Rico Rodriguez, τον βασικό χαρακτήρα των παιχνιδιών.

Ετοιμάζεται sequel για το Bird Box
Το Netflix έχει ξεκινήσει την παραγωγή για τη συνέχεια του επιτυχημένου (βάσει προβολών) Bird Box. Στην πρώτη ταινία πρωταγωνιστούσε η Sandra Bullock σε έναν post-apocalyptic κόσμο όπου υπερφυσικές οντότητες εξανάγκαζαν όποιον τις κοιτούσε να αυτοκτονήσει (αν και υπήρχαν και άνθρωποι που μετατρέπονταν σε ψυχοπαθείς δολοφόνοι αντί να γίνουν αυτόχειρες). Το Bird Box βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Josh Malerman, ο οποίος έχει ήδη γράψει τη συνέχειά του, ονόματι Malorie.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η Sandra Bullock θα υποδυθεί και πάλι τον επώνυμο χαρακτήρα. Η πλοκή (στο βιβλίο έστω) εξελίσσεται 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του Bird Box. Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου, η Malorie θα μάθει πως μία άλλη ομάδα από επιζώντες έχει δημιουργήσει μία οργανωμένη κοινότητα, όπου πιθανόν να βρίσκονται οι γονείς της. Επιπλέον, θα έρθει στην επιφάνεια μία μερίδα ανθρώπων που έχει καταφέρει να πειραματιστεί με τα απόκοσμα όντα, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ύπαρξη.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα