Όλα πάνε πρίμα για τον Κυριάκο… το λέει και ο ΣΚΑΪ!

Του Strange Attractor

Δυο τρεις εβδομάδες πριν από τις «κρίσιμες» ευρωεκλογές, και όλα για τον Κυριάκο του 41% πηγαίνουν πρίμα.

Κι αυτό αποδεικνύεται από τις πάντα έγκυρες δημοσκοπήσεις, που δίνουν στο κόμμα του ποσοστό πάνω από 32%, ένα ακόμη εισιτήριο δηλαδή για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το όραμά του για μια σύγχρονη Ελλάδα που σφύζει από ανάπτυξη, με μπροστάρη τον Αυτιά, και ίσως ξανά τον Κυμπουρόπουλο

που μάλλον έπαψε να είναι φανατικός αντιευρωπαϊστής, δραχμολάγνος και αντιμνημονιακός τώρα που «σιτίζεται» πλουσιοπάροχα (σε ευρώ) από την ΕΕ.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα λοιπόν, το λέει καθημερινά και ο ΣΚΑΪ…

Και το επιβεβαιώνει και ο «σοφός» λαός, που μάλλον έχει πάθει σύνδρομο Στοκχόλμης, και το μόνο που τον απασχολεί είναι η Μαρίνα Σάττι, η Δανάη Μπάρκα και η… ΑΕΚ.

Όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της καθημερινότητας μάλλον έχουν λυθεί, εξ ου και απαξάπαντες, ακόμη και πρώην φανατικοί συριζαίοι κάνουν την πάπια, μιλώντας για «σταθερότητα».

«Τι θέλεις δηλαδή; Να γίνει πρωθυπουργός ο κουνιστός; Ή ο άλλος ο μπουρτζόβλαχος; Μια χαρά είμαστε με τον Κυριάκο… έχουμε επιτέλους σταθερότητα». Αυτά τα σοβαρά επιχειρήματα ακούω, όταν τολμάω να αμφισβητήσω το επίσημο κυβερνητικό (και των ΜΜΕ) αφήγημα.

Βέβαια, οι ίδιοι άνθρωποι που τα λένε αυτά φοβούνται να μπουν σε σούπερ μάρκετ, μιας και είμαστε η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην ΕΕ, χώρια τον δυσθεώρητο πληθωρισμό που κοντεύει να αγγίξει επίπεδα Βενεζουέλας επί Τσάβες, χώρια τους δεύτερους πιο χαμηλούς μισθούς της ΕΕ, χώρια τα πιο ακριβά καύσιμα κ.ο.κ.

Ναι, αλλά έχουμε σταθερότητα, οι γκέιδες μπορούν επιτέλους να παντρεύονται και να τεκνοθετούν, και το δημόσιο χρέος μειώνεται.

Ναι, μειώνεται αναλογικά με το ΑΕΠ, που χάρη στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό αυξάνεται αλματωδώς, οπότε οι υπουργοί τρίβουν τα χέρια τους μιλώντας για οικονομικό θαύμα, ψελλίζοντας διάφορα ψεματάκια στα φιλικά πάνελ για το πώς καταπολεμούν την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την αήθη κερδοσκοπία κλπ. των (φίλων τους) επιχειρηματιών.

Για τον φόρο στα καύσιμα που είναι το 62% της τιμής του κάθε λίτρου, ούτε κουβέντα.

Εξάλλου όλα αυτά είναι δευτερεύοντα… η χώρα πετάει εκεί που μετράει, λένε, δηλαδή στα εξωτερικά ζητήματα.

Όπου χάρη στον Κυριάκο, τον Γεραπετρίτη, τον Δένδια και τους υπόλοιπους πατριώτες η πατρίδα μας είναι πλέον όχι μόνο με τη σωστή πλευρά, αλλά και σεβαστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Εκτός βέβαια από τη γειτονιά μας τα Βαλκάνια.

Όπου τρεις από τις τέσσερις όμορες χώρες μάς παίζουν όπως θέλουν.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας διοργανώνει πολυπληθή και γεμάτη παλμό εθνικιστική εκδήλωση στην Αθήνα, την επέτειο της φυλάκισης Μπελέρη, χωρίς καν να ενημερώσει την κυβέρνηση…

Οι Σκοπιανοί κυβερνώντες από την πλευρά τους, μαζί με τη νέα πρόεδρο του κράτους τους, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη Συμφωνία των Πρεσπών, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις του Κυριάκου, προκαλώντας τον να πάει στη Χάγη αν τολμάει…

Η Τουρκία θέτει ξανά μανά δεκάδες ζητήματα στο τραπέζι αμφισβητώντας τις ελληνικές θέσεις, με τον Κυριάκο να επισκέπτεται κάθιδρος τον Ερντογάν και πανικόβλητος να φεύγει μέσα σε 2-3 ώρες πριν αναγκαστεί να δώσει στους Τούρκους κανένα νησί… και ούτω καθ’ εξής.

Μόνο οι Βούλγαροι δε μας πήραν ακόμη χαμπάρι να ζητήσουν καμιά Δράμα, ή ακόμη και τας Σέρρας ως δικές τους πόλεις. Το αναμένω και αυτό…

Και έχεις και τον Άδωνι να μας λέει ότι προβλέπεται να ακυρωθεί η Συμφωνία αν δεν τηρούν τα δέοντα οι «Βορειομακεδόνες», όταν εδώ και 5 χρόνια οι γιαλαντζί αυτοί «μακεδονομάχοι» μάς έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται, υπάρχει εξάλλου συνέχεια του κράτους κλπ. κλπ.

Όσο για τα περίφημα μνημόνια συνεργασίας που τόσα χρόνια δεν τολμάει ο Κυριάκος να φέρει σε ψήφιση ώστε να κυρωθούν λόγω τυχόν αντιδράσεων Σαμαρά και λοιπών πατριωτών, τώρα μας λένε ότι επίτηδες δεν τα έφερναν στη Βουλή επειδή αποτελούν διαπραγματευτικό ατού στα χέρια μας προκειμένου να συμμορφωθούν οι γείτονες. Κουραφέξαλα δηλαδή…

Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη χρονιά ο τουρισμός μας πετάει, σώζοντας την παρτίδα, άσχετα αν οι τουριστικοί παράγοντες δε βρίσκουν χέρια, αναγκαζόμενοι να λειτουργούν ξενοδοχεία, ταβέρνες και μπαρ ακόμη και με «παράτυπους» μετανάστες, ακόμη και από το… Νεπάλ!

Για τον σιδηρόδρομό μας δε λέω τίποτα, τα είπε όλα ο νέος Εθνάρχης όταν ήταν αρμόδιος, και σήμερα όποιος τολμάει ας ανέβει σε τρένο.

Τα δε αεροδρόμιά μας είναι κούκλες τώρα που ιδιωτικοποιήθηκαν (με επιδοτήσεις του κράτους), άσχετα αν δε διεξάγεται σε αυτά κανένας κρατικός έλεγχος, με νόμο του νέου Εθνάρχη πάλι, όταν ήταν αρμόδιος, και τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται χωρίς καν να ξέρει κανείς αν αυτοί που τα πετάνε έχουν πτυχίο, είναι μεθυσμένοι, και άλλα πολλά παρόμοια, τραγελαφικά, και συνάμα επικίνδυνα.

Να πούμε και για τα διόδια; Που ήθελε κάποτε ο Αλέξης να τα καταργήσει, αλλά τελικά τα αύξησε σε αριθμό, και σήμερα ο Κυριάκος αύξησε και τις τιμές τους;

Να πούμε για την εγκληματικότητα, τη βία των ανήλικων, τον χουλιγκανισμό, τα τροχαία, τη δημόσια (χα χα) υγεία;

Δεν έχει νόημα… το 41% είναι εδώ και κυριαρχεί.

Απειλώντας με άλλα 4-5 χρόνια ευημερίας (για τους κρατικοδίαιτους φίλους του Κυριάκου και της οικογένειας επιχειρηματίες).

Όσο για όλους εμάς τους υπόλοιπους;

Η Σάττι (και ο ΟΣΦΠ) να κερδάνε, να έχουμε σταθερότητα, κι ας μην ξαναδοκιμάσουμε ποτέ ελαιόλαδο ή κεράσια…

The post Όλα πάνε πρίμα για τον Κυριάκο… το λέει και ο ΣΚΑΪ! appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα