Ευρώπη: Υποχωρεί η ύφεση στην αγορά ακινήτων – Αυξάνονται τα ενοίκια

10:58 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

H ύφεση των εμπορικών ακινήτων στην Ευρώπη αρχίζει να υποχωρεί μετά από σχεδόν δύο χρόνια πτώσης των αποτιμήσεων, σύμφωνα με δημοσίευση του Bloomberg.

Οι αξίες των ακινήτων στην Ευρώπη μειώθηκαν μόλις κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2024, ένας σημαντικά βραδύτερος ρυθμός μείωσης από την πτώση 3,4% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Altus Group.

Αν και το

ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης των αξιών, η μέτρια μείωση αντιπροσωπεύει την καλύτερη επίδοση από τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Altus.

Οι αξίες των ακινήτων έχουν πληγεί από τα υψηλότερα επιτόκια, καθώς οι αγοραστές ζητούν καλύτερες αποδόσεις μπροστά στις υψηλότερες αποδόσεις των κρατικών χρεών χαμηλού κινδύνου.

Μέρος αυτής της επίπτωσης έχει αντισταθμιστεί από την αύξηση των ενοικίων, αλλά η αβεβαιότητα σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων έχει παρατείνει την ύφεση, η οποία ξεκίνησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

To άρθρο Ευρώπη: Υποχωρεί η ύφεση στην αγορά ακινήτων – Αυξάνονται τα ενοίκια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα