Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

08:52 4/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλο Σάββατο και σε (σχεδόν) όλα τα σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για το αρνί, το κοκορέτσι και φυσικά τη μαγειρίτσα.

Μαγειρίτσα: σούπα με χορταρικά, σκυκωταριά, εντεράκια και αυγολέμονο. Αρέσει σε όλους; Όχι. Γι’ αυτό, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πέρα από τη συνταγή για

την παραδοσιακή μαγειρίτσα ή τη μαγειρίτσα vegan με μανιτάρια, έχει ακόμη μια: μαγειρίτσα κοκκινιστή! Εδώ απουσιάζει το αυγολέμονο και «μπαίνουν» τα πομοντόρια.

Τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, αλλά θα χρειαστείτε επίσης πράσο, κρασί λευκό, ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια), άγρια μικρά σπαράγγια και φυσικά πομοντόρια. 

Υλικά για κοκκινιστή μαγειρίτσα 8 μερίδων1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί1/4 φλ. ελαιόλαδο1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 πράσο ψιλοκομμένο1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί1 kg ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμέναΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Η εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.

Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

Για τα εντεράκια, τα καθαρίζουμε γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ, στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν. Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα. Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. 

Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.

Τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.

Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.

Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.

Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.

Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.

Βράζουμε για επιπλέον 15΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στο argiro.gr.

To άρθρο Μαγειρίτσα κοκκινιστή: Μια άλλη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα