Θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη σε τιμές διαμερίσματος - Ζητούν 85.000 ευρώ για μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα

09:47 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη είναι δυσεύρετες και οι τιμές ανεβαίνουν διαρκώς. Οι συγκρίσεις με τιμές νεόδμητης κατοικίας είναι αναπόφευκτες…

Οι τιμές για θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη ανηφορίζουν διαρκώς, με παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για τις υψηλότερες των τελευταίων ετών. Το πρόβλημα της στάθμευσης είναι διαχρονικό

στην πόλη, με πολλούς οδηγούς να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Οι ιδιοκτήτες των θέσεων προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από την τεράστια ζήτηση και πολλές φορές τα καταφέρνουν. Με αυτό το ξέφρενο ράλι των τιμών να συνεχίζεται, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει πότε και πώς θα σταματήσει.

Απίστευτο και όμως πραγματικό, 25 τ.μ. στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, πωλούνται, 85.000 ευρώ. Η τιμή του κάθε τετραγωνικού (3.035 ευρώ), θα μπορούσε να αφορά νεόδμητη κατοικία στις λεγόμενες καλές περιοχές της πόλης, ωστόσο πρόκειται για πάρκινγκ δύο θέσεων στην περιοχή των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι θέσεις στάθμευσης είναι ανύπαρκτες, το κόστος για όσους επιλέγουν τα πάρκινγκ επί πληρωμή, αν μάλιστα είναι σε καθημερινή βάση, ασύμφορο, με αποτέλεσμα να αρχίζει η προσπάθεια για δικαιολογία της υψηλής τιμής.

Μία δεύτερη δικαιολογία είναι πως τα πάρκινγκ που πωλούνται είναι λιγοστά κάτι που σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες τους τα τιμολογούν όσο επιθυμούν, συχνά υψηλότερα από ότι κοστίζει το τετραγωνικό για ένα διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το voria.gr, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπόγειου κλειστού πάρκινγκ, επιφάνειας 10 τμ στο Καραμπουρνάκι, το οποίο πωλείται 3.500 το τμ, ήτοι 35.000 ευρώ. Μάλιστα έχει και έναν περιορισμό όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία, «διαθέτει 2,5 m πλάτος και χωράει όλα τα αυτοκίνητα, εκτός SUV, λόγω ύψους στην είσοδο του γκαράζ».

Και μπορεί οι προαναφερθείσες θέσεις να κοστίζουν… χρυσάφι, όμως ακόμη και αν η τιμή είναι κατώτερη των παραπάνω, όπως προκύπτει από σελίδες αναζήτησης ακινήτων, σίγουρα χρειάζεται τύχη για να πέσει, κάτω από τα 1.700 ευρώ το τμ, ενώ σύνηθες είναι και το ποσό περί τις 2.500 ευρώ ανά τμ.

Το γεγονός πως ο αριθμός των πάρκινγκ που πωλούνται περιορίζεται συνεχώς καταδεικνύει το γεγονός πως αν κάποιος θέλει να έχει ασφαλές το αυτοκίνητό του και ήσυχο το κεφάλι του και πως δεν θα χρειαστεί να αναλωθεί στο κυνήγι της συνήθως δυσεύρετης, έως και ανύπαρκτης θέσης στάθμευσης, πληρώνει, σχεδόν, αδιαμαρτύρητα, το αιτούμενο ποσό.

Ενδεικτικό, μάλιστα, της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είναι πως όπου έχει δημιουργήσει ο δήμος υπαίθρια πάρκινγκ οι θέσεις μοιάζουν να είναι συνεχώς κατειλημμένες με αυτοκίνητα, καθώς οι κάτοχοί τους έχουν παρκάρει με τη λογική της…μονιμότητας (δεν τα μετακινούν – σχεδόν – ποτέ για να μη χάσουν τη θέση).

To άρθρο Θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη σε τιμές διαμερίσματος - Ζητούν 85.000 ευρώ για μόλις 25 τετραγωνικά μέτρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Θέσεις, 85 000,thessaloniki, theseis, 85 000