Ζελένσκι και Πούτιν δεν καλοβλέπουν την πρόταση Μακρόν για Ολυμπιακή εκεχειρία

23:28 17/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την προταθείσα εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι.

Η πρόταση που προβληματίζει τόσο τον Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διατύπωσε

πρώτος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και αργότερα συζητήθηκε από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αποσκοπεί στη διακοπή των εχθροπραξιών κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στον διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο Ukrainska Pravda, ότι οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας δεν είναι σαφείς για τον ίδιο.

Επισήμανε τους κινδύνους, η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πιθανώς την εκεχειρία για να μεταφέρει τότε στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι έθεσε το ερώτημα «ποιος θα διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις τους δεν θα προχωρήσουν προς εμάς κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας;»
«Έτσι δεν καταλαβαίνω τις λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής μου ακούγεται ως μια μη βιώσιμη ιστορία».

Ο Πούτιν επιστρέφοντας από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κίνα, παραδέχθηκε ότι ο Σι Τζινπίνγκ του μετέφερε την πρόταση για την εκεχειρία, αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο επέκρινε τη Δύση επειδή απαιτεί από τη Ρωσία να τηρήσει την Ολυμπιακή Εκεχειρία, ενώ αποκλείει τους Ρώσους αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Μόσχα είχε εκφράσει και προηγουμένως αμφιβολίες για μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, καθώς η Ουκρανία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί αυτή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων για να εξοπλίσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της και να ανασυνταχθεί για τον πόλεμο.

Μετά την πρόταση αυτή που έκανε ο Μακρόν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Παρίσι για το πώς θα προχωρήσει.

To άρθρο Ζελένσκι και Πούτιν δεν καλοβλέπουν την πρόταση Μακρόν για Ολυμπιακή εκεχειρία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζελένσκι, Πούτιν, Μακρόν, Ολυμπιακή,zelenski, poutin, makron, olybiaki