ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 21 Μαΐου με «φόντο» την ακρίβεια

Άλλη μια απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε από κορυφαίο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την επίμονη ακρίβεια και τα – όχι και τόσο επαρκή – κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τις 21 Μαΐου, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία

και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας έχει ως εξής:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝΣυλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μαςΚατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίαςΑύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώΑύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίαςΝα στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε «τη στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) στις 16 Μαΐου 2024. Τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα με την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής στο Δημόσιο και στην εκπαίδευση, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες».

Διαβάστε επίσης

ΟΛΜΕ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Κρήτη: Χτύπησε τις κόρες και τη γυναίκα του και συνελήφθη

Πάσχα 2024: Πότε ανοίγουν καταστήματα, τράπεζες και σούπερ μάρκετ

Keywords
Τυχαία Θέματα