ΙΣΑ: «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα αυξήσει τις ανισότητες»

Έντονη είναι η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το νέο φορολογικό σχέδιο νόμου, που προωθείται. Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αλλά αντίθετα το διογκώνει και ζητάει συνάντηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του: «Το οριζόντιο μέτρο της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων με βάση ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος μέσα από αυθαίρετες τεχνικές και διαδικασίες υπολογισμού του

δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αλλά αντίθετα διογκώνει τις φορολογικές ανισότητες με πρόσθετα φορολογικά βάρη, σε μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών, προσθέτοντας εισοδήματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν υφίστανται».

Ο επαγγελματικό κλάδος επισημαίνει επίσης  ότι «η Κυβέρνηση έχει εισάγει τεχνικές διαδικασίες και μεθόδους ελέγχου και πάταξης της φοροδιαφυγής όπως εκτεταμένη και υποχρεωτική χρήση POS και του λεγόμενου πλαστικού χρήματος, υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση, myDATA κλπ. με τις οποίες, σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, θα αντιμετώπιζε αυτό το διαχρονικό πρόβλημα».

Μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και την σχετική εισήγηση του Προέδρου Γ. Πατούλη επί του συγκεκριμένου θέματος, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις :

-Άμεση συνάντηση του Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

-Σύσταση τριμελούς επιτροπής με σκοπό να γίνουν οι σχετικές προτάσεις και παρεμβάσεις επί του φορολογικού νομοσχεδίου στη δημόσια διαβούλευση.

-Συνεχής ενημέρωση των ιατρών μελών μας μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του συλλόγου.

-Άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς φορείς της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Εορταστική περίοδος: Οι Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα – Έρχονται Black Friday και Cyber Monday

Σταθερός ο ΦΠΑ σε μεταφορές, τουρισμό και πολιτισμό – Επανέρχονται στο 24% τα αναψυκτικά

Ανακαινίσεις ακινήτων: Έκπτωση έως 3.200 για τους δικαιούχους – Ποιες οι προϋποθέσεις και οι επιλέξιμες δαπάνες

Keywords
Τυχαία Θέματα