«Ούρσουλα War»: Πυρά από Κασσελάκη – Ανδρουλάκη για την επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για την ακρίβεια

Ως παραδοχή αποτυχίας εκλαμβάνεται από την αντιπολίτευση η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στη Κομισιόν για να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών.

Δεν πέρασε απαρατήρητο, ούτε από τον Στέφανο Κασσελάκη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ούτε από τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βέροια, πως ο πρωθυπουργός μιλούσε προ μηνών για «εισαγόμενη ακρίβεια»

και για «έλεγχο των πολυεθνικών για να μη γίνει η χώρα μπανανία κερδοσκοπίας» κάνοντας σκληρή κριτική κατά του Κ. Μητσοτάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Κι αφού ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε όποιον μιλάει ελληνικά με το επιχείρημα για «εισαγόμενη ακρίβεια», τώρα που εξαντλήθηκε αυτό το παραμύθι, σκαρφίστηκε νέα απάτη: Έστειλε επιστολή στην Ε.Ε., στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη μείωση των τιμών»

Και πρόσθεσε με νόημα: «Να της πει τι; Σας ρωτάω, να της πει τι; Να τη ρωτήσει γιατί τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από τη Γερμανία και τη Γαλλία; Να στείλει την επιστολή εκεί που πρέπει: στον εαυτό του».

Κι αφού ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε όποιον μιλάει ελληνικά με το επιχείρημα για «εισαγόμενη ακρίβεια», τώρα που εξαντλήθηκε αυτό το παραμύθι, σκαρφίστηκε νέα απάτη:
Έστειλε επιστολή στην Ε.Ε., στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη μείωση των τιμών.

Να της πει τι;
Σας ρωτάω, να της… pic.twitter.com/SKZdJ0udqj

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 18, 2024Ανδρουλάκης: «Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο, ομολογία αποτυχίας»

Ο πρωθυπουργός δεν γλίτωσε ούτε από τα «πυρά» του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «τίτλο κωμωδίας» και παραδοχή «αποτυχίας» της κυβέρνησης στο να ελέγξει την ακρίβεια.

«Ο τίτλος της κωμωδίας είναι “Επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν. Τον Ιούνιο στην πρώτη του συνέντευξη, όταν είχε εκλεγεί πρωθυπουργός με 41% ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι δεν θα επιτρέψει η Ελλάδα να γίνει η μπανανία των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και σήμερα αποδέχεται ότι είναι μπανανία; Αποδέχεται ότι είναι ανίκανος να ποδηγετήσει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, στέλνοντας επιστολή – επικοινωνιακό σωσίβιο στην κα. Φον ντερ Λάιεν» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης από την Βέροια και πρόσθεσε: 

«Η ευθύνη των ελέγχων, των προστίμων και της κανονικοποίησης της αγοράς για να σταματήσει ο πληθωρισμός της κερδοσκοπίας των ολιγαρχών, είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Αν δεν μπορούν, υπάρχει δρόμος: ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, γιατί και θέλουμε και μπορούμε να συγκρουστούμε με αυτά τα συμφέροντα που χαϊδεύει εδώ και χρόνια ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε τη διαπίστωση της Τράπεζας της Ελλάδας για την ύπαρξη ολιγοπωλίων στην ενέργεια, στα τρόφιμα και στην ιδιωτική υγεία.

«Το 76% των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα είναι δύο οικονομικά συμφέροντα. Ολιγοπώλιο και στην υγεία. Και άντε με τα μνημόνια δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος. Είχαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με μεγάλες περικοπές. Τώρα, όμως, έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης που έγινε για την πανδημία. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το ΕΣΥ;  Δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας; Μόνιμους γιατρούς; Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα κι ανθυγιεινά όπως υπόσχονταν και τους κορόιδευαν; Ποιες ήταν οι μεγάλες κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υγεία; Ο λαός μας πληρώνει από την τσέπη του τις υψηλότερες δαπάνες για την υγεία του στην ευρωζώνη και τις δεύτερες στην Ευρώπη των 27, μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Ήμασταν τρίτοι, γίναμε δεύτεροι και να είστε σίγουροι πως με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη θα γίνουμε υπερπρωταθλητές στο κόστος υγείας σε όλη την Ευρώπη των 27. Γιατί πολύ απλά δεν πιστεύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: «Το μήνυμα ελπίδας στις 9 του Ιούνη θα είναι δυνατό, πανευρωπαϊκό, αντισυστημικό, αντιπολεμικό»

Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν τη θεωρεί προδοτική ή να την εφαρμόσει και να ζητήσει συγνώμη από λαό και Τσίπρα»

Ο Ανδρουλάκης, ο Μπαμπινιώτης και η πρόταση για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Keywords
Τυχαία Θέματα