Τηγανητά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και βραστή πατάτα

Μια οικονομική συνταγή για πεντανόστιμους τηγανητούς κεφτέδες, που δεν μπορεί κανείς να τους αντισταθεί.

Η βραστή πατάτα αντικαθιστά επάξια το μουσκεμένο ψωμί ή την γαλέτα και συνδέει τα συστατικά μεταξύ τους, ενώ παράλληλα δίνει και μια άλλη γεύση στους κεφτέδες. Συνοδέψτε τους με χωριάτικη σαλάτα και τηγανιτές πατάτες και απολαύστε τους με μια παγωμένη μπύρα.

Υλικά για τη Συνταγή

600 γραμμάρια κιμά από χοιρινό (ή ανάμεικτο με μοσχάρι)

1

ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη

1 αυγό

1 πατάτα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, για το βράσιμο της πατάτας

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά πλύντε καλά την πατάτα και βράστε την με το φλούδι της, ώσπου να τρυπιέται. Αφήστε την να κρυώσει λίγο, ξεφλουδίστε την και πολτοποιήστε την ή τρίψτε την στη χοντρή μεριά του τρίφτη.

 2. Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τη μουστάρδα και το αυγό. Προσθέστε την τριμμένη πατάτα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο και τον μαϊντανό με το δυόσμο.

3. Ζυμώστε καλά τον κιμά να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

4. Πλάστε τα κεφτεδάκια σε μεσαίο μέγεθος (όχι πολύ μικρά), αλευρώστε τα ελαφρά και τηγανίστε τα σε 2 δάχτυλα ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Συνοδέψτε με χωριάτικη σαλάτα, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Διαβάστε επίσης:

Εξωτική τάρτα με τριφτή ζύμη, φρέσκο ανανά και ινδοκάρυδο

Ψητό σάντουιτς με πέστο λιαστής ντομάτας και μαστιχωτά λιωμένα τυριά

Γλυκιά πίτσα καλτσόνε, με γέμιση μηλόπιτας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηγανητά,tiganita