Βαλλιανάτος: Το ’85 μου ζητούσαν να απολογηθώ γιατί οι ομοφυλόφιλοι κολλάνε τον κόσμο AIDS

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24/11 καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στο δικό του coming out αλλά και στον τρόπο που τον αντιμετώπισε η οικογένειά του.

«Η ελληνική τηλεόραση το 1985 δε μιλούσε για τους gay. Δε με έβγαζε κανένας τότε να μιλήσω για τους gay… Στην πραγματικότητα δεν έκανα ποτέ coming out επισήμως. Η οικογένεια δεν είναι καθόλου “εντάξει” γι’ αυτό, αλλά είναι μια οικογένεια που διάλεξε να το λέει διαφορετικά, “σ’ αγαπάμε, δε θέλω να μιλήσουμε γι’ αυτό το κακό πράγμα που κάνεις”.

«Ήταν τόσο τρομακτική η κοινωνική αναταραχή που προκάλεσε μια αρρώστια στο ότι οι άνθρωποι κάνουν πολύ σεξ. Ήταν τραβηγμένο, τρομακτική εξέλιξη. Έπρεπε να βγεις, να λες για αυτό. Τα Χριστούγεννα του ’85 βγήκα πρώτη φορά στην τηλεόραση για να εξηγήσω στον κόσμο γιατί οι ομοφυλόφιλοι κολλάνε τον κόσμο AIDS, μου ζητούσαν να απολογηθώ» είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έπρεπε να εξηγήσω ότι είμαστε δύο διαφορετικά πράγματα, να μην μας ταυτίζουν».

Στην πορεία, ο ίδιος τόνισε ότι: «Είχα βγει στους “Ρεπόρτερ”, ήμουν μόνος στο στούντιο, ξέρεις, δεν μας ακουμπούσε κανένας τότε. Όλο αυτό γιατί περνούσα ωραία ως αδερφή, γιατί έκανα ωραίο σεξ, γιατί αγαπούσα κόσμο. Λέω “αδερφή” για να συνεννοούμαστε, το “ΛΟΑΤΚΙ” το βρίσκω λίγο… Η αποσυμπίεση των λέξεων είναι λυτρωτική, από εμάς τους ίδιους».

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος συνέχισε, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Άλλαξαν τα πάντα και επί 40 χρόνια, είσαι ένας άνθρωπος που σε ακολουθεί αυτό το πράγμα. Τότε ήταν τρομακτικό! Είχα κάνει πρόβες την πανοπλία. Ήταν μια κουραστική δουλειά. Χρειάστηκε να πάω πολύ πέρα τον εαυτό μου για να κατοχυρώσει όλο το κραγμένο αδελφικό μου σόι. Το αρρενωπός ενοχλεί περισσότερο γιατί ένας σωρός κόσμος που κρύβεται λένε “α, μπορούν να με βρουν και εμένα”. Δεν παρίστανα κανέναν. Δεν ήταν πιο φιλικοί, ήταν έκπληξη. Πάρα πολύς κόσμος ανακουφίστηκε. Με λάτρευε ο κόσμος. Είχα την αίσθηση ότι εισέπραττα την αγάπη από τα μαγαζιά. Εγώ δεν χτύπησα δουλειές που ήξερα ότι θα μου πουν μαζέψου και από την άλλη μου είπαν ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό, το άλλο. Είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν έλεγες τα “τέρατα”, τώρα να είναι mainstream».

Ο πατέρας μου, μου έλεγε κάτι καταπληκτικό, το οποίο το λέω και το ξαναλέω, “έμαθα να μην είμαι, αν ήμουν, θα έκανα αυτό που κάνεις κι εσύ”. Αυτό δεν είναι μεγαλειώδες; Αν οι γονείς σου, σου πουν ότι είσαι καλό παιδί και πας καλά, έχεις μια σιγουριά και ένα θάρρος… Στέλνανε γράμματα στον πατέρα μου και του λέγανε διάφορα για μένα… ήταν ένα φορτίο για εκείνον» είπε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Η αποκάλυψη για την αδερφή του

Σε άλλο σημείο, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μίλησε και για την αδερφή του η οποία είναι μοναχή. «Η αδερφή μου, είναι μοναχή. Είναι μια αντάρτισσα… Ήταν 24-25 ετών, μια κούκλα, ένας άνθρωπος πολύ δυνατός. Κάτι που για το σπίτι το δικό μας, ήταν στα όρια της ξεφτίλας… Δε με σόκαρε η απόφασή της, και χίπισσα να γινόταν στα Μάταλα, μπράβο θα της έλεγα. Ήθελε να κάνει το δικό της… Κρατήσαμε επαφές. Προσεύχεται για μένα» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Πιστεύω ότι με τον δεύτερο κύκλο του Μaestro η ιστορία θα κλείσει»

Χάρις Αλεξίου: «Κάποιες φορές βλέπω στον ύπνο μου ότι ξαναγύρισε η φωνή μου»

Black Friday: Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ – «Ξεχυθείτε για ψώνια»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαλλιανάτος, ’85, AIDS,vallianatos, ’85, AIDS