Πρωταθλήτρια και στη Ρώμη η απίθανη Σφιόντεκ! (vids)

Αυτοκρατορική εμφάνιση της Ίγκα Σφιόντεκ στον μεγάλο τελικό της Ρώμης, καθώς νίκησε με 6-2, 6-3 την Αρίνα Σαμπαλένκα, σε μιάμιση ώρα αγώνα στο Foro Italico, και στέφθηκε πρωταθλήτρια της WTA 1000 διοργάνωσης, αποδεικνύοντας ξανά την κυριαρχία της!

Η 22χρονη Πολωνή δεν έχασε ούτε ένα set στην εξαιρετική της πορεία ως τον τίτλο, χάρισε συνολικά 33(!) games

στις αντίπαλές της, και δείχνει έμπρακτα στο κορτ γιατί διατηρείται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για τόσο μεγάλο χρονικά διάστημα.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που φτάνει στην κορυφή του εν λόγω τουρνουά, μετά το 2021 και το 2022, μετράει ήδη τέσσερις φετινούς τίτλους, μετά τη Ντόχα, την Καλιφόρνια, και φυσικά τη Μαδρίτη, και κάνει… black jack σε τίτλους στο Tour (21), συμμετέχοντας σε 26 τελικούς.

THREE-GA SWIATEK #IBI24 pic.twitter.com/iDXnxRikNf

— Internazionali BNL d'Italia (@InteBNLdItalia) May 18, 2024

Μετά τη σημερινή νίκη, η Ίγκα εκτοξεύει κι’ άλλο τη διαφορά της από την Λευκορωσίδα στα WTA Rankings. Από την ερχόμενη Δευτέρα (20/5) θ’ απέχει 3.557 βαθμούς από τη 2η θέση, 4.057 από το No3, και ενόψει Roland Garros αποκτά απόσταση ασφαλείας, μιας και θα έχει να καλύψει 2.000 βαθμούς στο Παρίσι ως κάτοχος του τίτλου.

Στην clay season έχει το απόλυτο για την ώρα (12/12), έχει χάσει μόλις ένα set απέναντι στην Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, και ένα με την Σαμπαλένκα στον τελικό της Μαδρίτης, και ο τίτλος του φαβορί και για το Major της γαλλική πρωτεύουσας της ανήκει εξ’ ολοκλήρου.

Παράλληλα, γίνεται η 3η τενίστρια στον κόσμο που κάνει back to back στα 1000άρια της Μαδρίτης και της Ρώμης (Ντινάρα Σάφινα και Σερίνα Γουίλιαμς), αλλά και η 5η συνολικά στο άθλημα, μετά τους Ράφα Ναδάλ (2010, 2013) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2011).

Alexa, play "Unstoppable" by Sia @iga_swiatek | #IBI24 pic.twitter.com/BDRJjCyNAu

wta (@WTA) May 18, 2024

Σχετικά με τον σημερινό τελικό, η Πολωνή πρωταθλήτρια είχε 74% σε πόντους που έχει κερδίσει από το πρώτο service, και 62% από το δεύτερο. Έσβησε όλα τα BP της αντίπαλής της (7/7), και αξιοποίησε μόλις 4/7 δικά της στο παιχνίδι.

Στο πρώτο set αμφότερες ξεκίνησαν με hold (1-1), για να έρθει το πρώτο break στο αμέσως επόμενο, με την Σφιόντεκ να κρατάει στο μηδέν την Σαμπαλένκα (2-1). Με νέο επιτυχημένο service game επισφράγισε τη διαφορά (3-1), και απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας.

Η Σαμπαλένκα μείωσε σε 3-2 με δικό της hold, έχοντας σώσει κιόλας μία νέα παραβίαση στο service της, ωστόσο στο 7ο game δεν κατάφερε να το κάνει ξανά, μιας και δέχθηκε νέο break (5-2), και στο φινάλε του πρώτου μέρους η Σφιόντεκ χάρισε έναν πόντο (6-2).

Στο δεύτερο set η Αρίνα μπήκε πιο δυναμικά στο κεντρικό κορτ, προηγήθηκε με δικό service game της (1-0), και στη συνέχεια έχασε 4(!) διαδοχικά BP για το πρώτο της break (1-1). Η πίεση συνεχίστηκε από τη Λευκορωσίδα που πέρασε εκ νέου μπροστά με hold, αλλά έχασε ξανά 2 BP για να πάρει κεφάλι στο σκορ (2-2).

Μέχρι το 6ο game η απόλυτη ισορροπία παρέμεινε στο Foro Italico (3-3), για να βρεθεί σε διπλό BP η Σφιόντεκ αμέσως μετά, και με τη δεύτερη ευκαιρία της να κάνει το break (4-3). Με love service game απέκτησε προβάδισμα νίκης (5-3), και μετά από διπλό championship point από το αντίπαλο service έγραψε τον επίλογο και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια (6-3).

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Πρωταθλήτρια και στη Ρώμη η απίθανη Σφιόντεκ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα