Τζόκοβιτς: Τα σενάρια που τον θα τον διατηρήσουν στο Νο1 και μετά το RG

22:17 6/5/2024 - Πηγή: Tennis24

O Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται ήδη στη Ρώμη όπου προετοιμάζεται για την 18η συμμετοχή του στο ιταλικό όπεν, επιστρέφοντας στο court, μετά την παρουσία του στο Μόντε Κάρλο, με τον Σέρβο να αποσύρεται στη συνέχεια από τη Μαδρίτη, μια απόφαση που αποδείχθηκε μάλλον…σοφή. 

Κι αυτό γιατί ο Σέρβος έβλεπε την ίδια ώρα τους ανταγωνιστές του Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ να ταλαιπωρούνται σωματικά με αποτέλεσμα να αφήνουν νωρίς τη Μαδρίτη και να αποσύρονται από τη Ρώμη προκειμένου να είναι όσο το

δυνατόν πιο έτοιμοι για το Roland Garros που ακολουθεί. 

Η πορεία του Σίνερ στα προημιτελικά της Μαδρίτης μείωσε (ελαφρώς) τη διαφορά στην κατάταξη της ATP από τον Νο1 του κόσμου, ο οποίος απουσίασε από το τουρνουά. Το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς παρέκαμψε τη Μαδρίτη και το 2023 τον διατήρησε με 9.990 βαθμούς μετά το τουρνουά, με τον Σίνε να κερδίζει 200 βαθμούς φτάνοντας στους 8.860 βαθμούς. 

Αντίθετα ο Αλκαράθ, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του για 3η σερί χρονιά με αποτέλεσμα να χάσει 800 βαθμούς έχοντας πλέον 7.345 παραμένοντας στο Νο3. 

Ο Σίνερ, είχε την ευκαιρία με δύο καλές πορείες σε Μαδρίτη και Ρώμη να απειλήσει τον Σέρβο, ωστόσο ο τραυματισμός στο ισχίο τον άφησε εκτός Ρώμης από όπου θα χάσει 90 βαθμούς (8.770), καθώς είχε φτάσει πέρσι μέχρι τους “16”, ενώ ο Αλκαράθ θα χάσει 45 από την παρουσία του στον 3ο γύρο (7.300).

Αρχικά αυτό που έχει να κάνει ο Τζόκοβιτς στη Ρώμη είναι να υπερασπιστεί τους 180 βαθμούς από την περσινή του παρουσία στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον Χόλκγερ Ρούνε το 2023, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει στη Ρώμη με 9.810 βαθμούς (live ranking). 

Ο Σέρβος, ο οποίος και στις 17 συμμετοχές του έχει φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, σε περίπτωση που καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά θα κερδίσει 400 βαθμούς, στον τελικό 600 κι αν κατακτήσει τον 7ο τίτλο του στην ιταλική πρωτεύουσα θα φτάσει τους 1.000 βαθμούς. 

Επομένως έχοντας υποθετικά φύγει από τη Ρώμη με 10.810 βαθμούς αυτό θα σήμαινε ότι θα πάει στο Roland Garros με περίπου 2.000 βαθμούς διαφορά από τον Σίνερ, που αυτομάτως του καλύπτει τους 2.000 βαθμούς που έχει να υπερασπιστεί στο Παρίσι μετά την κατάκτηση του περσινού τίτλου, κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά το έργο του Ιταλού και θα τον κάνει μεγάλο φαβορί για να διατηρήσει το Νο1 και μετά το Παρίσι.

The post Τζόκοβιτς: Τα σενάρια που τον θα τον διατηρήσουν στο Νο1 και μετά το RG appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα