Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση με drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εναντίον ενός μίνιμπας στην ουκρανική επαρχία Χερσώνα (νότια), που τελεί εν μέρει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, όπως δήλωσαν οι ρωσικές κατοχικές αρχές.

Στη διάρκεια του πρωινού, "drone έπληξε ένα μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν πολίτες που είχαν έρθει για να μαζέψουν φράουλες" στο χωριό Ραντένσκ, έγραψε στο Telegram ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο τοπικός αξιωματούχος της ρωσικής κατοχής στην επαρχία Χερσώνα.

Η επίθεση, που προκάλεσε έκρηξη,

"είχε αποτέλεσμα έναν θάνατο. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν" διευκρίνισε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ (ανατολικά), η οποία ελέγχεται επίσης εν μέρει από τη Ρωσία, μία γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα σε ουκρανικό πλήγμα, σύμφωνα με τον φιλορώσο δήμαρχο του Ντονέτσκ, Αλεξέι Κουλέμζιν.

Οι επαρχίες Χερσώνα και Ντονέτσκ είναι μαζί με το Λουγκάνσκ και τη Ζαπορίζια οι τέσσερις ουκρανικές επαρχίες την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε η Μόσχα το 2022, παρότι ο στρατός της τις ελέγχει μόνο εν μέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χερσώνα,chersona