Όταν ο Ιμάμογλου έπαιζε ποδόσφαιρο στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου υπήρξε ο μεγάλος νικητής των τουρκικών δημοτικών εκλογών και  θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της οικονομίας και το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας.

Ο Κεμαλιστής Ιμάμογλου γεννήθηκε στο χωριό Καστάνα της Τραπεζούντας. Όπως και ο Ερντογάν, ο Ιμάμογλου έχει πάθος με το ποδόσφαιρο και έχει υπάρξει ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιριστής στα νιάτα του. Στην Τραμπζονσπόρ, διατέλεσε και διοικητικός παράγοντας αλλά παλαιότερα έχει σχέσεις και με το νησί

μας .

Ο Ιμάμογλου αρχικά κρατούσε αποστάσεις από την πολιτική και ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του ζωή στην Κύπρο, μετά την απόφαση της οικογένειάς του να μην γίνει ποδοσφαιριστής και να γίνει πολιτικός. Πέρασε δύο χρόνια στην Κύπρο, σπουδάζοντας σε πανεπιστήμια του νησιού όταν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο. Το πρώτο του έτος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο και το δεύτερο στο Girne American University στην σκλαβωμένη Κερύνεια.

Όσο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, εργάστηκε και ως τερματοφύλακας. Συγκεκριμένα παιξε για λίγο στα πρωταθλήματα του ψευδοκράτος  ως τερματοφύλακας της Türk Ocağı Limassol (TOL).

Χρόνια πολλά συναντήθηκε με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της πρώην ομάδας τους.

Ο  Iμάμογλου, αποφάσισε να μπει στην πολιτική το 2006 και έγινε μέλος του CHP στην περιοχή Beylikdüzü, σύντομα έγινε πρόεδρος της περιφέρειας του CHP. Στις πρώτες εκλογές δεν κατάφερε να εκλεγεί, αλλά στις επόμενες εκλογές εξελέγη δήμαρχος. Διετέλεσε δήμαρχος του Beylikdüzü για πέντε χρόνια, έχτισε επίσης ένα κυπριακό μνημείο στην περιοχή αυτή την περίοδο. Ο İmamoğlu προτάθηκε από το CHP για τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης στις τελευταίες εκλογές.Οι κόρες πρώην κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντεντκάς, Ender και Değer Denktaş,  επισκέφτηκαν τον Ιμάμογλου  και το μνημείο της Κύπρου στο Beylükdüzü.

Tο συγκεκριμένο μνημείο αφιερωμένο στον Ντεντκάς βανδαλίστηκε από γκρίζους λύκους καθώς πάνω υπήρχε ανάγλυφο και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ.

Διαβάστε επίσης: Ιμάμογλου: Οι ζημιές στο άγαλμα Μακαρίου θα αποκατασταθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα