Ξύπνησαν νωρίς τα φίδια στην Κύπρο- «Τρύπωσαν» στο στούντιο του Σίγμα (vid)

Το στούντιο του Σίγμα «επισκέφτηκαν» τα φίδια με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη του Ερπετολογικού Συνδέσμου Κύπρου, Γιάννη Αγγελή.  

Ο Αγγελή εξήγησε ότι τα φίδια λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών έχουν ξυπνήσει νωρίτερα φέτος. «Την περασμένη εβδομάδα είχαμε αρκετά απρόβλεπτα περιστατικά. Όταν ξυπνάς το πρωί και βλέπεις 36 βαθμούς θερμοκρασία, καταλαβαίνεις ότι ακολούθως και μετά από σεζόν χωρίς πολλές βροχές τα φίδια με τη σειρά τους ξυπνάνε. Όχι πώς κοιμήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, επειδή ο χειμώνας μας ήταν αρκετά

ζεστός».

Εξήγησε ότι είχε περιστατικά και τον χειμώνα, όχι κάθε εβδομάδα αλλά όταν καθάριζαν αποθήκες, κάνανε εργασίες στον κήπο κτλ.

Μάλιστα, ο Αγγελή έφερε μαζί του δύο μικρά φίδια, ένα θερκό (μαυρόφιδο) και μία φίνα.

Υπενθύμισε ότι σε περίπτωση δαγκώματος δεν κάνουμε απολύτως καμιά ενέργεια, δεν το δένουμε, δεν το σκίζουμε και δεν το ρουφάμε. Πηγαίνουμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όχι σε ιδιωτικές κλινικές επειδή δεν έχουν αντιοφικό ορό. Επεσήμανε ότι «υπάρχει χρόνος, 2 με οκτώ ώρες».

Σημείωσε ότι το δηλητήριο των φιδιών είναι πιο δυνατό την περίοδο που ξυπνάνε, καθώς οι αδένες είναι πιο γεμάτοι με δηλητήριο, δεν έχουν φάει πολλές φορές για να είναι πιο αδύνατο. Δήλωσε ότι παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο όπως πότε έφαγε το φίδι, η ηλικία του, το μέγεθος, εάν είναι αμυντικό το δάγκωμα κτλ.

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκαν δύο καρχαρίες ανοιχτά της Λάρνακας- Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα