ΥΠΕΣ: Δεχόμαστε επίθεση με σαπιοκάραβα – Η ΚΔ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί

Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε πολλά μέτρα προκειμένου η Κύπρος να καταστεί μη ελκυστικός προορισμός, πετυχαίνοντας μείωση κατά 85% στις ροές μεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Διαβάστε ακόμη: Στους 263 οι μετανάστες που έφτασαν στην Κύπρο χθες -

Συνελήφθη 17χρονος

Υπέδειξε ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τους Σύρους του Λιβάνου, επειδή θεωρούνται πρόσφυγες στους οποίους παραχωρείται καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Ο κύριος Ιωάννου επισήμανε πως η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί.

"Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε ουσιαστικά επίθεση με σαπιοκάραβα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί, εάν συνεχιστούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Ο κύριος Ιωάννου είπε επίσης ότι ο Λίβανος επιβάλλεται να τύχει μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπέδειξε ότι η Λευκωσία αξιώνει την επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας και τη διασύνδεση της βοήθειας που λαμβάνει ο Λίβανος, με την ικανότητά της χώρας να ανακόπτει τις βάρκες που έχουν προορισμό την Κύπρο.

Κύπρος δεν θέλει χρήματα, αυτό που αξιώνει είναι να επιδειχθεί στην πράξη αλληλεγγύη από τα άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Ασταμάτητες ροές μετανάστων στην Κύπρο- Έφτασαν άλλες δύο βάρκες

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΣ, Δεχόμαστε,ypes, dechomaste