Εκκένωση Νομικής: Οι αλλοδαποί συλληφθέντες είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές -Μία είχε προσαχθεί 5 φορές

Τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον, απασχολούσαν τις Αρχές και την κρατική ασφάλεια, κυρίως για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, κάποιοι από τους συλληφθέντες της Νομικής.

Πρόκειται για 9 αλλοδαπούς (8 γυναίκες, ένας άνδρας) εκ των 28 οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Νομικής σχολής, το πρωί της Τρίτης.

Μία εκ των γυναικών, μάλιστα, έχει προσαχθεί τουλάχιστον πέντε φορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μία από τις τρεις Γαλλίδες ήταν ανάμεσα στα άτομα που στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

2024 και ενώ κάποια άρματα μάχης είχαν μόλις περάσει από τα Προπύλαια, ανάγκασαν ένα από αυτά να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα, μπαίνοντας μπροστά του και ανεμίζοντας σημαία της Παλαιστίνης.

Παράλληλα το 2022 είχε συλληφθεί καθώς είχε προσπαθήσει να εμποδίσει αστυνομική επιχείρηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως και η Αγγλίδα που συνελήφθη είχε απασχολήσει ξανά το 2023, καθώς και μία από τις δύο Γερμανίδες έχει απασχολήσει το 2024.

Άγνωστο πώς βιοπορίζονταν οι συλληφθέντες της Νομικής

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν και για το πώς βιοπορίζονταν οι αλλοδαποί συλληφθέντες, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr δήλωσαν είτε άνεργοι, είτε υπάλληλοι σε ιδιωτική εταιρεία που δεν υπάρχει ή δεν λένε τι κάνουν και δεν έχουν και ΑΦΜ.

Από τους 15 Έλληνες που δήλωσαν φοιτητές, ελάχιστοι έδειξαν φοιτητική ταυτότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στους συλληφθέντες ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές. Αναφορικά με τους αλλοδαπούς, έχει ξεκινήσει η διαδικασία απέλασης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκκένωση Νομικής, -Μία,ekkenosi nomikis, -mia