Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν υπάρξει παραβίαση

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τις δηλώσεις κυβρνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μαεδονίας τόνισε ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι προβλέπεται, αν η Συμφωνία των Πρεσπών παραβιαστεί.

Μιλώντας αρχικά για τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Εγώ γενικά δεν σχολιάζω δημοσκοπήσεις καθώς θεωρώ ότι δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα. Οι δημοσκοπήσεις είναι προφαμώς καλές για τη ΝΔ αλλά έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές ο κόσμος να αποφασίσει».

Για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών 2024

Αναφερθείς στο διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε αρχικά ότι όποιος πιστεύει ότι η ψήφος του θα έχει πολιτικό αποτύπωμα κάνει λάθος και ότι στις 9 Ιουνίου κρίνεται «η κυβερνησιμότητα». «Εάν το αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι κακό, δηλαδή κάτω από το 30% και την επόμενη ημέρα η αντιπολίτευση θα αρχίσει να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη, θα αλλάξει το κλίμα» πρόσθεσε.

«Και λάθη κάνουμε και προβλήματα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ενώ συμφώνησε ότι η ΝΔ υφίσταται πίεση από ''τα δεξιά''» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού περί χριστιανόμετρου, ο υπουργός Υγείας τόνισε «Ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την περίοδο του διχασμού και να βάλει του πολίτες να πλακώνονται στις εκκλησίες, αυτό».

Για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών

Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητα των πολιτών και το κατά πόσο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η φορολογία επί Μητσοτάκη έχει μειωθεί, ο κόσμος συνέκρινε αυτό το ζήτημα στις εθνικές εκλογές. Αν ο κόσμος περνούσε χειρότερα το 2023 δεν θα ψήφιζε Μητσοτάκη. Ο μέσος μισθός είναι πολύ ανεβασμένος από το 2019. Η ακρίβεια είναι πραγματικό πρόβλημα και η κυβέρνηση κάνει πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Είναι υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια. Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, το 2024 θα έχουμε 15% αύξηση του τουριστικού εισοδήματος».

«Η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει εικόνα σταθερότητας με σταθερή κυβέρνηση και θετικά δημοσιεύματα. Είναι ο πρώτος παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας η σταθερότητα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Ο Έντι Ράμα ήθελε να κάνει προβοκάτσια μέσα στην Αθήνα»

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έκανε τη συγκέντρωση ο Ράμα γιατί προφανώς νευρίασε πάρα πολύ με τον Μητσοτάκη λόγω υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο. Ήθελε να κάνει προβοκάτσια μέσα στην Αθήνα. Αυτό δείχνει και πόσο μεγάλη σημασία έχει η εκλογή του Φρέντι Μπελέρη ως ευρωβουλευτή. Μεγάλο πράγμα για την Ελλάδα».

Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν παραβιαστεί

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι ότι ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ό,τι προβλέπεται».

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ. Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Τι είπε για τον θάνατο του παιδιού από παρβοϊό

Ερωτηθείς τέλος για τον θάνατο του παιδιού από παρβοϊό, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει έξαρση, ο θάνατος του παιδιού είναι μεμονωμένο περιστατικό. Ήταν ένα περιστατικό πολύ σπάνιο, αλλά μέσα στα στατιστικά δεδομένα».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη:

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα