Κόκκαλης-Κόσμος: Ωραία τα λόγια για την κλιματική κρίση, κ. Μητσοτάκη, αλλά στην πράξη κάνετε τα αντίθετα

Για διάσταση πράξεων και λόγων στο θέμα της κλιματικής αλλαγής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

Ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε τα παραπάνω με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του οργανισμού «The JTI Foundation».

«Κύριε πρωθυπουργέ, σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση, κάνετε τα αντίθετα από αυτά που λέτε» δήλωσε ο κ. Κόκκαλης, και έθεσε στον πρωθυπουργό σειρά ερωτημάτων:

«Γιατί κινείται τόσο αργά η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα; Γιατί

δεν προχωράει η αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσυστημάτων στη Δαδιά και τη Θεσσαλία; Γιατί η Πολιτική Προστασία παραμένει πολύ αδύναμη, παρά τη μεγάλη αποτυχία της να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού;».

Κόκκαλης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπλοκάρει την έγκριση ευρωπαϊκών νόμων για την αποκατάσταση της φύσης

Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι ανήκει στο μπλοκ των κυβερνήσεων που μπλοκάρουν την έγκριση των ευρωπαϊκών νόμων για την αποκατάσταση της Φύσης, οι οποίοι «έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία 11 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες, με επικεφαλής την Ιρλανδία, καλούν τα υπόλοιπα κράτη μέλη να εγκρίνουν τους νόμους για την αποκατάσταση της Φύσης, πριν αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ η Ουγγαρία, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συμμετάσχει.

«Έστω και την ύστατη ώρα, κ. Μητσοτάκη, αποδεχτείτε το κάλεσμα των 11 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Έστω και την ύστατη ώρα, συνταχθείτε με τη Φύση, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε, καταλήγοντας ο γραμματέας του Κόσμος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόκκαλης-Κόσμος, Ωραία, Μητσοτάκη,kokkalis-kosmos, oraia, mitsotaki