Θεσσαλονίκη: Δρακόντεια μέτρα της ΕΛΑΣ για το Άρης-ΠΑΟΚ -Επιμένουν οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» για συγκέντρωση

Σε επιφυλακή είναι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη ενόψει του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, από το πρωί έχει σημάνει και συναγερμός μετά τη νέα ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ

ότι επιμένουν σε συγκέντρωση στη Καμάρα παρά την απαγόρευση που ισχύει.

Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο μετά τη σύλληψη του υπεύθυνου μελών του ΑΣ Άρης και τη δικογραφία εναντίον του υπεύθυνου οπαδικής ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ που αναζητείται, με τους δύο να κατηγορούνται για παρακίνηση σε βία μέσω διαδικτύου ενόψει του ντέρμπι των αιωνίων της Θεσσαλονίκης αύριο στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ σε περίπτωση που «στραβοπατήσει», η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία, κόντρα στη Λαμία, να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια και αυτό έχει προκαλέσει ένταση στους οπαδούς των δύο ομάδων και την επιφυλακή της αστυνομίας με μια σύλληψη και μια δικογραφία, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις της αστυνομίας με ενστόλους και αστυνομικούς με πολιτικά βρίσκονται διάσπαρτοί σε καίρια σημεία της πόλης κυρίως στο κέντρο, στη παραλία κοντά στο Μακεδονία Παλλάς αλλά και σε τουλάχιστον δυο περιμέτρους γύρω από το γήπεδο του Άρη στο Χαριλάου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλων μονάδων έχουν αναπτυχθεί και όσο πλησιάζει η ώρα του αγώνα τόσο θα σφίγγει ο κλοιός.

Αγνοούν την απαγόρευση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Την Παρασκευή, η Ελληνική Αστυνομία απαγόρευσε τις συναθροίσεις των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή. Ωστόσο, το Σάββατο, Σύνδεσμος Φίλων του ΠΑΟΚ γνωστοποιούσε στο διαδίκτυο πως θα «σπάσει» το μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. επανήλθε με νέο απαγορευτικό που όμως όπως φαίνεται και αυτό αγνοείται από τους οργανωμένους οπαδούς που σήμερα το πρωί εξέδωσαν νέα ανακοίνωση για συγκέντρωση στη Καμάρα στις 15:00 και πορεία προς το Μακεδονία Παλλάς όπου βρίσκεται η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων του ΠΑΟΚ:

«Μετά την τραγική και συνάμα γελοία απαγόρευση της αστυνομίας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε εκ νέου προκειμένου να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους. Πως έτσι απλά απαγορεύεται μια συγκέντρωση φιλάθλων στο κέντρο της πόλης και χιλιόμετρα μακριά από το χώρο διεξαγωγής του αγώνα; Το ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε έναν τελικό κυπέλλου με φιλάθλους και των 2 ομάδων το γνωρίζουμε και έχει συμβεί επανηλειμμένα σε σημείο που έχετε απαξιώσει το θεσμό.

Αλλά το να μην μπορούν οι φίλαθλοι της μεγαλύτερης με διαφορά ομάδας της βορείου Ελλάδος να γιορτάσουν – βοηθήσουν την ομάδα τους στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, πραγματικά ξεπερνά κάθε λογική. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Μήπως απαγορεύεται να το πανηγυρίσουμε μετά και στο λευκό Πύργο; Προφανώς αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και γίνονται από κάποια «σαΐνια» για τις εντυπώσεις.

Είναι ξεκάθαρο από τα γραφόμενα της ανακοίνωσής μας το ποσό ειρηνικός και γιορτινός θα είναι ο τόνος της συγκεκριμένης συγκέντρωσης – πορείας προς το γήπεδο μας όπου και θα δούμε το ματς όλοι μαζί σε γιγαντοοθόνη. Είμαστε πεπεισμένοι πως μετά από αυτή την απαγόρευση που βγάλατε ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. θα είναι ακόμη περισσότερος. Σας ευχαριστούμε για αυτό. Ο ΠΑΟΚτσης δεν καταλαβαίνει από απαγορεύσεις και το έχει αποδείξει πολλάκις ποσό μάλλον σε ένα τέτοιο ματς μέσα στην πόλη μας. Ότι και να κάνετε ο χείμαρρος πίσω δε γυρνά. Καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί απ τις 15:00 στον περιβάλλοντα χώρο της Καμάρας(Ναυαρίνου, Ροτόντα, καφετέριες κτλ) και στις 15:30 ακριβώς η συγκέντρωση θα γίνει κανονικά.

Υ.Γ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ Ο Π.Α.Ο.Κ.».

Ισχύει η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα ισχύει η δεύτερη εκτεταμένη απόφαση για απαγόρευση συγκεντρώσεων που εξέδωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα