Τρομερός Παναγιώτης Γκιώνης -Για 6η σερί φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία σήμερα (18/05) και στο Σεράγεβο, καθώς προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά στην τεράστια καριέρα του και μάλιστα συνεχόμενη!

Στον καθοριστικό ημιτελικό του σταδίου 2, στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά, κατατρόπωσε τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ (4ο φαβορί των αγώνων) με 4-0 σετ βγάζοντας απίστευτο παιχνίδι κι εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο την

παρουσία του στο Παρίσι στο αγώνισμα του απλού!

Με τεράστια πίστη στον εαυτό του, ισοπεδωτικός, συγκινητικός, ανταποκρίθηκε άριστα και φέτος στις ειδικές συνθήκες ενός Προολυμπακού τουρνουά και με συνολικά επτά νίκες πέτυχε τον μεγάλο στόχο του. Με το νέο επίτευγμά του τίμησε για πολλοστή φορά το άθλημα, το οποίο θα εκπροσωπηθεί στη μεγαλύτερη διοργάνωση του πλανήτη για 8η διαδοχική φορά και τον αθλητισμό της χώρας.

Επιπλέον, θα βρεθεί στην κορυφή του πίνακα με τους Έλληνες αθλητές που έχουν τις περισσότερες Ολυμπιακές συμμετοχές! Πηγαίνει δίπλα στον ιστιοπλόο Τάσο Μπουντούρη, την Άγη Κασούμη από τη σκοποβολή και την Ευαγγελία Ψάρρα από την τοξοβολία, ενώ ξεπέρασε τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, που έχει το δικό του σπουδαίο σερί στην επιτραπέζια αντισφαίριση από το 1996 έως το 2012.

Οι ημιτελικοί του σταδίου 2 είχαν καθοριστικό χαρακτήρα διότι οι νικητές έπαιρναν τα δύο πρώτα «εισιτήρια» για το Παρίσι από αυτό το event και δεν χρειαζόταν να παρατείνουν την αγωνία τους στα στάδιο 3. Με… κεκτημένη ταχύτητα από τα προηγούμενα παιχνίδια του και δυνάμεις εφήβου, ο Γκιώνης (νούμερο 9 των αγώνων) έδειξε την απόλυτη ετοιμότητά του από κάθε άποψη και τελείωσε τη… δουλειά μία ώρα αρχύτερα.

Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές είχε τον τελευταίο λόγο κι έφτασε στο εμφατικό 4-0 σετ, που τον στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ύστερα έπεσε στο έδαφος έμπλεος από χαρά, πανηγύρισε έντονα και χαιρέτησε μέσω της κάμερας από τη μετάδοση στο ίντερνετ όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Βανγκ ήταν σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας. To 2021 στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά στην Ντόχα είχε επικρατήσει ο Βανγκ με 4-2 σετ (κι από εκείνο τα ματς είχε προκριθεί στο Τόκιο) και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο Ντίσελντορφ ο Γκιώνης με 4-3. Ο Βανγκ μπήκε το 2019 στη 16άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο απλό, ενώ ήταν νικητής του ETTU Cup με την Ντζιάλντοβο το 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα