Λογαριασμούς δεκάδων εκατ. ευρώ μελών της FIFA δέσμευσαν οι ελβετικές Αρχές

Οι ελβετικές Αρχές «πάγωσαν» έναν ικανό αριθμό λογαριασμών της FIFA, δεσμεύοντας συνολικά ποσά που κυμαίνονται από 50 έως 100 εκατ. δολάρια, καθώς, όπως ανακοίνωσαν, έχουν βάσιμες υποψίες ότι αφορούν το σκάνδαλο διαφθοράς που βρίσκεται υπό διερεύνηση από το FBI και άλλες διεθνείς υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της FIFA, Σεπ

Μπλάτερ, ο οποίος αποβλήθηκε από τη θέση του, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να παραδώσει την απολογία του, έχοντας στο πλευρό του έναν από τους δικηγόρους του. Ο Μπλάτερ υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ η Επιτροπή των τεσσάρων δικαστών, θα αποφανθεί για την υπόθεσή του την επόμενη εβδομάδα.

Επιστρέφοντας στην υπόθεση των λογαριασμών, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν από τους Ελβετούς να δεσμεύσουν περίπου 50 λογαριασμούς, σε 10 τράπεζες, Εικάζεται πως ένας μεγάλος αριθμός μελών της FIFA διατηρεί λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής της Ομοσπονδίας της Νοτίου Αμερικής, Νίκολας Λεόζ, ο οποίος παρουσιάζεται να έχει πάνω από 12!

The post Λογαριασμούς δεκάδων εκατ. ευρώ μελών της FIFA δέσμευσαν οι ελβετικές Αρχές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα