Εντέν Αζάρ – Ρεάλ: Η Τσέλσι βγάζει ακόμα εκατομμύρια λόγω της παραχώρησης του Βέλγου εξτρέμ

Μια ρήτρα από αυτές που είχαν υπογραφεί το 2019 όταν ο Εντέν Αζάρ μετακινήθηκε από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης ενεργοποιείται πέντε χρόνια αργότερα, παρά την απόσυρση του Βέλγου εξτρέμ λίγο πριν την έλευση του 2024. Η Τσέλσι συνεπώς εξακολουθεί να κερδίζει από τον Βέλγο και την παραχώρησή του στη Ρεάλ, η οποία ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μαζί με τα μπόνους το ποσό εκτοξεύεται στα 130 εκατομμύρια. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η Ρεάλ οφείλει να καταβάλει στην

Τσέλσι περίπου 4.500.000 ευρώ, μιας και υπάρχει ειδικός όρος για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ρεάλ και Αζάρ είχαν αποφασίσει να διακόψουν την συνεργασία τους από κοινού, με τον Βέλγο να επιθυμεί να χαρεί τη ζωή και τον σύλλογο να μην έχει πάρει πίσω τίποτα απ’ όσα περίμενε εξαιτίας των πολλών τραυματισμών του.

Συνολικά αγωνίστηκε σε μόλις 54 ματς της La Liga σε αυτή την τετραετία. Η μεταγραφή του Αζάρ είχε κοστίσει γύρω στα 90 εκατομμύρια ευρώ το 2019, σε ένα deal στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και έξτρα όροι που συνολικά μπορεί να κοστίσουν στη «Βασίλισσα» ένα ποσό της τάξης των 35 εκατ. ευρώ. Ο τρομερός εξτρέμ είχε πάει στην Αγγλία από τη Λιλ έναντι (περίπου) 30 εκατομμυρίων ευρώ, για να αφήσει στη συνέχεια ανεξίτηλα γραμμένο το όνομά του στα βιβλία της Πρέμιερ Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα