Βασιλικός πολτός οφέλη: Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση

Ο βασιλικός πολτός ή αλλιώς Royal Jelly είναι μία παχύρρευστη, βιολογική ουσία, που εκκρίνεται από τους αδένες των εργατριών μελισσών, σε συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους. Είναι ένα υπόλευκο, κρεμώδες υγρό. Χρησιμοποιείται για τη διατροφή όλων των προνυμφών μέχρι της ηλικίας των 3 ημερών και των ενήλικων βασιλισσών. Η ονομασία “βασιλικός πολτός” δόθηκε το 1788 από τον διάσημο Ελβετό ζωολόγο Frannois Huber και προέρχεται από το γεγονός ότι οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς επίσης και οι ενήλικες βασίλισσες, τρέφονται

αποκλειστικά με μεγάλη ποσότητα από την τροφή.Λόγω του βασιλικού πολτού, η βασίλισσα οφείλει το μέγεθος & τη μακροβιότητα της. Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός για τις ποικίλες ευεργετικές του ιδιότητες και τη θρεπτική του αξία.

Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, ενώ περιέχει ίχνη από βιταμίνες, μέταλλα & ιχνοστοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση βασιλικού πολτού είναι 500-1000 mg. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη βασιλικού πολτού, ιδιαίτερα εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.Ο βασιλικός πολτός βρίσκεται σε διάφορες μορφές, όπως σε υγρή μορφή, σε μορφή κάψουλας ή σε μορφή σκόνης. Μπορεί να καταναλωθεί μόνος του ή να προστεθεί σε smoothies, χυμό ή γιαούρτι. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και σε άλλες φυσικοθεραπευτικές πρακτικές. Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι το προσθέτουν στη διατροφή τους ως συμπλήρωμα.

Τα οφέλη για την υγείαΜπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη.Βελτιώνει τη μνήμη και την συγκέντρωσηΟ βασιλικός πολτός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα.Αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα.Ο βασιλικός πολτός μπορεί να βελτιώσει την υφή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, δρώντας ως φυσικό αντιγηραντικό προϊόν.Προστατεύει από διάφορες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα.Βοηθά στη θεραπεία της αϋπνίας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παρόλο που ο βασιλικός πολτός είναι γενικά ασφαλής για την κατανάλωση, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι συνετό να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν την πρόσληψη, ειδικά αν έχετε κάποια γνωστή αλλεργία στα προϊόντα των μελισσών.

οπο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασιλικός, Ποια,vasilikos, poia