Μια τρυφερή εισαγωγή στις έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, της χορτοφαγίας και της διαφορετικότητας

14:15 3/8/2022 - Πηγή: iPop

Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του πρώτου παιδικού βιβλίου της Μαίρης Βαρσάμη  «Καλώς Ήρθατε στον Πλανήτη Πανδαισία» στον συμβολικό χώρο της ΑΤΡΑΚΤΟΥ. Πρόκειται για μια τρυφερή εισαγωγή στις έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης, της χορτοφαγίας και της διαφορετικότητας. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Κάκτος.

Η σύμβουλος επικοινωνίας, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας τόνισε πώς “κάποιες αλήθειες ίσως μόνο μέσα από απλές ιστορίες και χρωματιστές εικόνες μπορούμε να τις νιώσουμε, από πολύ νωρίς στη ζωή μας, για να θυμόμαστε

τις κοινές αξίες που μας ενώνουν ως ανθρωπότητα.”

Μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται στον οργανισμό Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για την πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος και στέλεχος της BarkingWell Media Σοφία Τουντούρη, προλόγισε ο Φιλόλογος-Επιμελητής κειμένων Γιώργος Προεστός από τις εκδόσεις Κάκτος, αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Στέλλα Κρούσκα, ενώ ως επίτιμος καλεσμένος ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος πέρασε ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Όπως είχε γράψει η Μαίρη Βαρσάμη στο iPop.gr: «Μέσα από αυτό το βιβλίο οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν τι σημαίνει αγάπη για τη φύση, για το περιβάλλον, για την ανακύκλωση, για τη διαφορετικότητα, για τα ζώα και τη χορτοφαγία. Το ταξίδι τους στο πλανήτη Πανδαισία θα τους διδάξει πώς μέσα από μικρές καθημερινές πράξεις και επιλογές μπορούν να μάθουν να σέβονται το οικοσύστημα, τα ζώα και τον άνθρωπο. Ένα βιβλίο για την έννοια της περιβαλλοντικής ευθύνης και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ένα δικό μου ταξίδι στο παιδικό βιβλίο που ξεκινάει τώρα και ελπίζω να είναι μακρύ. Ένα ταξίδι υπευθυνότητας και ευαισθητοποίησης των μικρών μας φίλων».

Θα βρείτε το βιβλίο εδώ: Καλώς ήρθατε στον πλανήτη Πανδαισία

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μια τρυφερή εισαγωγή στις έννοιες της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης, της χορτοφαγίας και της διαφορετικότητας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα