Θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στην διάρκεια γυρισμάτων γνωστών ταινιών

15:33 23/10/2021 - Πηγή: iPop

Ο θάνατος της διευθύντριας φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” από πυροβολισμό του σταρ Alec Baldwin είναι η τελευταία ζοφερή υπενθύμιση των κινδύνων των ταινιών. Το τραγικό ατύχημα δεν είναι παρά ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στην λίστα με τους θανάτους που προκλήθηκαν από ακροβατικά, πυρκαγιές, εκρήξεις και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων όλα αυτά τα χρόνια.

Αληθινές οι σφαίρες που περιείχε το όπλο του Alec Baldwin – Οι πρώτες δηλώσεις του ηθοποιού μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Brandon Lee

πεθαίνει στην διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Crow’ το 1993

Ο θάνατος της κινηματογραφίστριας έχει δυστυχώς πολλά κοινά σημεία με αυτόν του Brandon Lee, του γιού του θρύλου των πολεμικών τεχνών και της υποκριτικής Bruce Lee. Ο BrandonLee ήταν ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της ηθοποιίας αλλά το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια. Το 1993, σε ηλικία 28 ετών πυροβολήθηκε θανάσιμα από όπλο που περιείχε άσφαιρα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Crow’.

Η οικογένεια του BrandonLee δημοσίευσε ένα tweet την Παρασκευή 22/10 μετά το θανατηφόρο περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, γράφοντας: “Κανείς δεν πρέπει ποτέ να σκοτωθεί με όπλο σε ένα πλατό ταινίας. Τελεία”.

Our hearts go out to the family of Halyna Hutchins and to Joel Souza and all involved in the incident on “Rust”. No one should ever be killed by a gun on a film set. Period.

— Brandon Bruce Lee (@brandonblee) October 22, 2021

Συντριβή ελικοπτέρου στα γυρίσματα της ταινίας «Twilight Zone: The Movie» το 1982 – 3 ηθοποιοί σκοτώνονται

Ο ηθοποιός Vic Morrow, 53 ετών, και τα παιδιά – ηθοποιοί Myca Dinh Le, 7 ετών, και Renee Shin-Yi Chen, 6 ετών, σκοτώθηκαν όταν συνέβη μια έκρηξη κατά τη διάρκεια μιας σκηνής καταδίωξης η οποία οδήγησε ένα ελικόπτερο να πέσει στο έδαφος. Ο θάνατός τους είχε ως αποτέλεσμα μια δίκη στην οποία ο σκηνοθέτης John Landis και άλλοι εμπλεκόμενοι στην ταινία αθωώθηκαν τελικά από τις κατηγορίες για ακούσια ανθρωποκτονία.

Photo: geocaching / Blogspot

Ένας πιλότος κασκαντέρ πεθαίνει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Top Gun” το 1985

Η διάσημη ταινία του Tom Cruise για τους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μετατράπηκε σε τραγωδία όταν ο κασκαντέρ Art Scholl έχασε τον έλεγχο του αεροπλάνου του κατά τη διάρκεια ενός κόλπου και συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οδηγός – κασκαντέρ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Deadpool 2” το 2017

Η κασκαντέρ Joi Harris σκοτώθηκε στο κέντρο του Βανκούβερ κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στην ταινία του Ryan Reynolds όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας της και πετάχτηκε από ένα γυάλινο παράθυρο ενός κτηρίου.

Η πλειοψηφία των θανάτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αφορά ακροβατικά. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, κασκαντέρ ή άλλα μέλη του πληρώματος έχουν επίσης σκοτωθεί ή τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Resident Evil: The Final Chapter” το 2015, “The Expendables 2” το 2011, “The Dark Knight” το 2007, “xXx” το 2002 και “Vampire in Brooklyn” το 1995.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στην διάρκεια γυρισμάτων γνωστών ταινιών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θανατηφόρα,thanatifora