«Τεράστιο κομμάτι» της κρατικής χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των data centers

19:01 5/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως εκτός από τον σταθερό προσανατολισμό στην αναβάθμιση του ρυθμιστικού πλάνου, ένα τεράστιο κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης αξιοποιείται για την αναβάθμιση των data centers

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Επιχειρήσεων GPA, με το Fortune Greece Network, με θέμα «Driving Progress, Entrepreneurship 2026: Navigating Domestic

and International Frontiers», ο Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε ότι «τα δεδομένα είναι ο νέος πλούτος. Άρα, εκτός από τον σταθερό προσανατολισμό στην αναβάθμιση του ρυθμιστικού πλάνου, ένα τεράστιο κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης αξιοποιείται για την αναβάθμιση των data centers».

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στάθηκε από την πλευρά του στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που παίζει ο ψηφιακός ανασχηματισμός για το κράτος. «Η καρδιά του μετασχηματισμού των κρατικών φορολογικών εφαρμογών και διαδικασιών βρίσκεται η τεχνολογία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη των βασικών μας στόχων για το μέλλον. Δηλαδή την προβλεψιμότητα στα έσοδα, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας και την αποτελεσματικότερη διάχυση της πληροφορίας, προς διευκόλυνση και βελτίωση της εμπειρίας του πολίτη».

Στη συνομιλία με τον Χάρη Θεοχάρη, ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων GPA, Αναστάσιος Σπανίδης στάθηκε στην πλούσια τεχνογνωσία στον κλάδο του ψηφιακού μετασχηματισμού με την οποία έρχεται σε επαφή μέσω της ενεργής συμμετοχής του στα Advisory Boards σημαντικών διεθνών οργανισμών, την οποία σταθερά μεταφέρει εντός των συνόρων, προς τους CEOs άλλων εταιρειών, δημιουργώντας υπεραξία στην ελληνική αγορά και την κοινωνία συνολικά.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Generation Y, Εύη Μπουκώρου – Γεωργούδα, έδωσε έμφαση στην ύπαρξη πολυάριθμων πηγών δεδομένων, με πολλά διαφοροποιημένα συστήματα και μορφές αποθήκευσης και ανέφερε πως ανάμεσα στους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για το 2024 είναι η παύση αυτού του κατακερματισμού πληροφορίας και η ενοποίηση των δεδομένων που σχετίζονται με την αγοραστική συμπεριφορά των e-καταναλωτών, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να τα αξιοποιούν μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Keywords
Αναζητήσεις
terastio-kommati-tis-kratikis-chrimatodotisis-gia-tin-anavathmisi-ton-data-centers.htm
Τυχαία Θέματα