Πόλεμος στη Γάζα: Πάνω από 35.000 οι νεκροί – 800.000 έχουν εκκενώσει την Ράφα

Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα από τότε που το Ισραήλ άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας στις 6 Μαΐου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Τουλάχιστον 35.386 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

από τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας στον πολιορκημένο θύλακα, μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, άλλοι 79.366 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από την επίθεση.

«Οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 83 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 105 το τελευταίο 24ωρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και στους δρόμους καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια αδυσώπητη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς την περασμένη 7η Οκτωβρίου που σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους.

Πάνω από επτά μήνες μετά τον ισραηλινό πόλεμο, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας ήταν ερειπωμένες, ωθώντας το 85% του πληθυσμού του θύλακα σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω ενός ακρωτηριασμού αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα