Κασσελάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: Δεν υπάρχει ουσιαστική σχέση φιλίας χωρίς αναγνώριση από την Τούρκια

Μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, από τη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Γενοκτονίας, στην οδό Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια άκουσε τη συγκινητική ερμηνεία του νεαρού Αρσένη με την ποντιακή λύρα και υπογράμμισε πως «αυτό το παιδί δικαιούται και αξίζει να μεγαλώσει και να διαπρέψει σε

μια σύγχρονη Ελλάδα, η οποία θα έχει μια κυβέρνηση που θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των προγόνων του». Ανέφερε στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «την πάγια θέση της Αριστεράς για την αναγνώριση της Γενοκτονίας».

Δείτε την ερμηνεία του νεαρού Αρσένη: «Η Τουρκία να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στα Χριστιανικά Μνημεία»

«Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστικά σχέση φιλίας και καλής γειτονίας αν δεν αναγνωριστεί αυτό το έγκλημα από τη σύγχρονη Τουρκία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμευόμενος ότι από κάθε θεσμικό ρόλο που θα αναλάβει θα αναδεικνύει διαρκώς το ζήτημα αυτό στη διεθνή του παρουσία, όπως θα πράττει και με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την Τουρκία να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στα Χριστιανικά Μνημεία και συνολικά στο Διεθνές Δίκαιο.

Στην ίδια εκδήλωση βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης όπου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας για αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών συνεχίζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα