Πόλεμος στη Γάζα: «Είναι ακόμη πολύ όμορφη, μοιάζει σαν να είναι ζωντανή» – Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ

Ανακουφισμένοι που η σορός της κόρης τους επέστρεψε στο Ισραήλ δήλωσαν οι γονείς της Σάνι Λουκ.

«Ο στρατός ήρθε και μας είπε ότι η σορός της βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και μπορούμε να την θάψουμε κανονικά», δήλωσε η μητέρα της Ρικάρντα Λου στην Post.

Η 23χρονη Γερμανοϊσραηλινή έζησε τη φρίκη στα χέρια των μαχητές της Χαμάς κατά την εισβολή τους στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Η νεαρή διασκέδαζε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας,

που έγινε στόχος της ισλαμιστικής οργάνωσης. Η υπόθεσή της έγινε γνωστή από την πρώτη στιγμή, καθώς η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι μαχητές στο διαδίκτυο.

Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως οι μαχητές την απήγαγαν, τη δολοφόνησαν και περιέφεραν σαν τρόπαιο το άψυχο σώμα της.

Οι γονείς και τα αδέρφια της όμως ήλπιζαν ότι είναι ζωντανή και ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για εκείνη. Μάλιστα, κάποια στιγμή πληροφορήθηκαν ότι ήταν βαριά τραυματισμένη και βρισκόταν σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 30 Οκτωβρίου έγιναν γνωστά τα δυσάρεστα νέα, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος της. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της αδερφής μου, η οποία αγνοείτο εδώ και εβδομάδες», έγραψε στα social media η αδερφή της, Άντι.

Ο εφιάλτης ωστόσο, για τα αγαπημένα της πρόσωπα συνεχιζόταν, αφού η σορός της Σάνι αγνοούνταν μέχρι χθες, Παρασκευή 18 Μαΐου, όταν οι IDF ανακοίνωσαν την επιστροφή τριών πρώην ομήρων της Χαμάς που σκοτώθηκαν από τους μαχητές, μεταξύ αυτών και η 23χρονη.

Η ανάρτηση των IDF στο Χ

Shani Louk, Amit Buskila and Yitzhak Gelernter were kidnapped and murdered by Hamas terrorists on October 7 from the Nova Music Festival.

Overnight, our troops recovered their bodies and brought them back home to Israel.

We will continue operating to bring all of our hostages… pic.twitter.com/ya8IoZ8Dvb

Israel Defense Forces (@IDF) May 17, 2024

Οι γονείς της μετά από επτά μήνες είδαν για πρώτη φορά το άψυχο σώμα της κόρης τους.

Ο Νίσιμ και η Ρικάρντα Λουκ, μιλώντας για τα συναισθήματα τους όταν αντίκρισαν την αδικοχαμένη κόρη τους, ανέφεραν: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή. Ήταν «σαν θαύμα» που το σώμα της βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση».

Ο πατέρας της πρόσθεσε ότι ίσως «βρισκόταν σε ένα από τα τούνελ που ήταν πολύ, πολύ κρύο… γι’ αυτό το σώμα είναι πλήρες και όμορφο και το δέρμα έχει ακόμα το ίδιο χρώμα, βλέπετε ακόμα τα τατουάζ, είναι εκπληκτικό».

Παράλληλα, εξέφρασαν την ανακούφισή τους που η σορός της κόρης τους επέστρεψε στο Ισραήλ και μπορούν να την θάψουν.

«Το σώμα επέστρεψε, μπορούμε να την θάψουμε. Είναι μια μικρή ανακούφιση που ξέρουμε πού είναι το σώμα της και ότι θα είναι εδώ στο Ισραήλ θαμμένη», είπαν, σημειώνοντας ότι ήταν στη διαδικασία κατασκευής ενός μνημειακού αγάλματος προς τιμήν της όταν έμαθαν ότι επέστρεφε στο σπίτι της.

«Έτσι νιώθουμε ότι είναι πάντα μαζί μας. Την αισθανόμαστε. Είναι χαρούμενη που επιστρέφει στο Ισραήλ και κλείνει τον κύκλο. Είμαι ευτυχής που την έχω κοντά μου», κατέληξε ο Νίσιμ Λουκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα