Τα κοστούμια του Poor Things έρχονται στο Μουσείο Μπενάκη

«Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς πάντα θαύμαζα το ενδιαφέρον, ιδιότυπο και ανατρεπτικό έργο του. Η γνωριμία μου μαζί του έγινε μέσω του σεναριογράφου Tony McNamara, ενώ δούλευα στον πιλότο του The Great. Παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει το έργο λόγω της γέννησης του μωρού μου, ο Tony και εγώ τα πήγαμε καλά. Αργότερα με σύστησε στον Γιώργο, επιτρέποντάς μου να συνεργαστώ μαζί του ως ενδυματολόγος» θα πει η ενδυματολόγος Holly Waddington σε συνέντευξή της στο whistles.com. μετά τη βράβευσή της με Όσκαρ

για τα κοστούμια της ταινίας Poor Things.

Δείτε το βίντεο από τη βράβευσή της

«Είχατε στο μυαλό σας ιδέες για το πώς θα ζωντανέψετε τα κοστούμια; Πώς άρχισαν να δημιουργούνται οι ιδέες;» ακολουθεί μια ερώτηση με την Holly Waddington να απαντάει: «Περιέργως, είχα πάντα αυτή την πολύ εντυπωσιακή εικόνα ότι όλα είναι ασπρόμαυρα, ακόμη και πριν μάθουμε ότι η ταινία θα ξεκινούσε έτσι. Στην αρχή διάβασα το βιβλίο πολύ γρήγορα και είναι πυκνό. Είναι πολύ ασυνήθιστο και αρκετά μεταμοντέρνο. Νομίζω ότι αν το διαβάσεις μόνο μια φορά, δεν αποκομίζεις όλο το όφελος, αλλά όταν το διάβασα για πρώτη φορά, είδα πολύ ασπρόμαυρο και πολύ Γλασκόβη. Δεν σχεδίαζα ακόμα στο μυαλό μου, αλλά αρχικά οραματιζόμουν τη Μπέλα μισοντυμένη. Όλα τα χρώματα και οι πιο ουσιαστικές ιδέες ήρθαν αργότερα».

Τα κοστούμια του Poor Things ήταν πέρα και πάνω από τη φαντασία, συμβάλλοντας στους ονειρικούς κόσμους που είχε οραματιστεί ο Γιώργος Λάνθιμος.

Ας θυμηθούμε τα κοστούμια του Poor Things Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει για το καλοκαίρι του 2024 την έκθεση: «Poor Things. Τα κοστούμια»

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού με την παρουσία της βραβευμένης με Oscar και BAFTA ενδυματολόγου της ταινίας Holly Waddington και θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Η έκθεση, που παρουσιάστηκε ήδη στο Barbican Centre του Λονδίνου, περιλαμβάνει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things», έτσι όπως αυτά φορέθηκαν από τους Emma Stone (Bella Baxter), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Ramy Youssef (Max McCandles), Vicki Pepperdine (Mrs Prim), Kathryn Hunter (Swiney) και Jerrod Carmichael (Harry Astley).

Η έκθεση «Poor Things. Τα κοστούμια» στο Μουσείο Μπενάκη δίνει την ευκαιρία στο κοινό του να θαυμάσει από κοντά τα εξαιρετικά κοστούμια μιας πρόσφατης και πολυβραβευμένης διεθνούς ταινίας.

INFO ΕΚΘΕΣΗΣ

Poor Things. Τα κοστούμια

12 Ιουνίου – 29 Σεπτεμβρίου 2024

Μουσείο Μπενάκη ελληνικού Πολιτισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα