Πώς να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το παιδί σας!

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο σαν θέμα γιατί τι πιο αυτονόητο από το δέσιμο μητέρας και μωρού -παιδιού αλλά υπάρχουν κάποιες κινήσεις και κάποιες συμπεριφορές που κάνουν αυτό το δέσιμο ακόμα πιο δυνατό και φυσικά βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδιού σας.

Άλλωστε το δέσιμο με το παιδί σας είναι σημαντικό μέρος της οικοδόμησης μιας ισχυρής σχέσης που θα διαρκέσει μια ζωή.

Για δείτε λοιπόν… Πόσα από τα παρακάτω κάνετε;

1. Αγκαλίτσες και φιλάκια: Όπως λέει και το γνωστό άσμα.

Κανέναν δεν έβλαψε μια παραπάνω αγκαλίτσα ή η ένδειξη τρυφερότητας. Τα παιδιά επιβεβαιωμένα και με

έρευνες χρειάζονται 12 αγκαλιές την ημέρα.

Ένας όμορφος τρόπος επαφής ειναι ο χορός. Βάλτε δυνατά μουσικά και χορέψτε μέχρι τελικής πτώσεως. Εγώ το κάνω συνέχεια με την Κωνσταντίνα και τρελαίνεται.

2. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί: Αφιερώστε χρόνο για να περάσετε με το παιδί σας.

Προγραμματίστε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και οι δύο και τις κάνετε μαζί, όπως παιχνίδια, βόλτες, μαγείρεμα ή ανάγνωση βιβλίων.

Κοινώς να είστε παρόντες και διαθέσιμοι για τα παιδιά σας. Τα χρόνια περνάμε γρήγορα και όσο μερικές φορές είναι κουραστικό με το φορτωμένο μας πρόγραμμα τα παιδιά μεγαλώνουν και δε θα μοιράζονται τόσο χρόνο μαζί μας.

3. Ακούστε ενεργά: Όταν το παιδί σας σας μιλάει, ακούτε ενεργά τι λέει.

Κάντε ερωτήσεις και δείξτε ενδιαφέρον για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

4. Δώστε αξία στα συναισθήματά του: Όταν το παιδί σας εκφράζει τα συναισθήματά του, επικυρώστε τα συναισθήματά του και αφήστε το να καταλάβει ότι δεν πειράζει να νιώθει έτσι.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αισθανθεί ότι ακούγεται και κατανοείται. Επίσης είναι υγιές να δείχνει τα συναισθήματα του και να μην ντρέπεται να εκφραστεί.

5. Γίνετε εσείς οι ίδιοι το καλό πρότυπο: Τα παιδιά μαθαίνουν με το παράδειγμα και την παρατήρηση.

Διαμορφώστε τη συμπεριφορά σας σύμφωνα με αυτό που θέλετε να δείτε και από το παιδί σας. Δείξτε τους καλοσύνη, ενσυναίσθηση και σεβασμό.

6. Δημιουργήστε παραδόσεις: Όπως μια εβδομαδιαία βραδιά ταινίας ή ένα ειδικό πρωινό τα Σαββατοκύριακα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε κοινές εμπειρίες και αναμνήσεις που ενισχύουν τον δεσμό σας.

Εγώ προς το παρόν κάνω μικρές αποδράσεις με το καρότσι και μαζί εξερευνούμε τον κόσμο από την ανθισμένη αμυγδαλιά μέχρι το αγαπημένο μας πάρκο!

Να θυμάστε ότι το δέσιμο με το παιδί σας είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί προσπάθεια και χρόνο. Ακόμη και οι μικρές χειρονομίες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης με το παιδί σας.

Κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη μην πω λατρεία που έχουμε για τα παιδιά μας απλά καμιά φορά μέσα στη ρουτίνα και στην κούραση παραβλέπουμε αυτά τα μικρά που είναι όμως τόσο σημαντικά!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash 

Μια ματιά ακόμα:

Τέλεια ιδέα για παιδικό θεματικό party: Τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου, Κωνσταντίνας!

Keywords
Τυχαία Θέματα