Κ.Σ. Κοζάνης : 900 ευρώ διοικητικό πρόστιμο και μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία

17:23 31/3/2024 - Πηγή: iHunt
Κ.Σ. Κοζάνης : 900 ευρώ διοικητικό πρόστιμο και μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία

Ανακοίνωση στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέδωσε ο Κ.Σ. Κοζάνης με αφορμή τη σύλληψη ενός ατόμου για νυχτερινή λαθροθηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Πύρρος Δήμας στα γραφεία της ΚΟΜΑΘ

Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

:

“Μεγάλο πλήγμα κατά της λαθροθηρίας στην περιοχή κατάφεραν μετά από συντονισμένες προσπάθειες οι θηροφύλακες (προανακριτικοί υπάλληλοι) των Κυνηγετικών Οργανώσεων κύριοι κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και κ. Δημήτριος Μπουνόβας.

Ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας της ΣΤ’ Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω έναν εκ των τριών ατόμων που ασκούσαν νυχτερινή λαθροθηρία αγριόχοιρων.

Η δράση παράνομων οπλοφόρων, που ουδεμία σχέση έχουν με την κυνηγετική οικογένεια, με σκοπό την κάρπωση και πώληση κρέατος άγριων ζώων όπως αγριόχοιρων, λαγών και ελαφιών είχε επισημανθεί κι επιβεβαιωθεί από τα όργανα της θηροφυλακής, οπότε η περιοχή είχε τεθεί υπό υψηλή επιτήρηση.

Την νύχτα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024 υπό βροχή και χαμηλή θερμοκρασία εντόπισαν όχημα να κινείται με χαμηλή ταχύτητα ερευνώντας με προβολέα. Σύντομα ακολούθησαν εννιά πυροβολισμοί. Οι θηροφύλακες προσέγγισαν αθόρυβα το ύποπτο όχημα και λάβανε θέσεις. Όταν ο ύποπτος πλησίασε, τον αιφνιδίασαν και τον συνέλαβαν χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση, παραδίδοντας το μονόκανο λειόκανο πυροβόλο όπλο που έφερε.

Ακολούθησε ο εντοπισμός των άλλων δύο ατόμων σε παρακείμενη δύσβατη δασώδη περιοχή που κατάφεραν ωστόσο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας να διαφύγουν μέσα στο πυκνό σκοτάδι, αφήνοντας πίσω τους προσωπικά αντικείμενα. Η ταυτότητα αυτών των ατόμων είναι επίσης γνωστή.

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης και άμεσα κατέφθασε περιπολικό με πλήρωμα δύο ατόμων που παρέλαβε τον ύποπτο, το αυτοκίνητο και το όπλο. Ακολούθησε η προσαγωγή του στο τμήμα και ασκήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται.

Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε τριμελής Δασική Αρχή που με επικεφαλής την εκτελών χρέη Δασάρχη διενήργησε την ολονύκτια προκαταρκτική εξέταση που ολοκληρώθηκε στις 06:00 της επόμενης ημέρας.

Ο ύποπτος προσήχθη μετέπειτα στην εισαγγελία Κοζάνης. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος όπου εκεί θα κριθεί και το θέμα της κατάσχεσης ή όχι του μηχανοκίνητου μέσου . Επίσης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ν. 5037/2023 του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο εννιακοσίων ευρώ (900,00€) τα οποία και πρέπει να καταβάλει.

Οι θηροφύλακες κατάφεραν να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τέσσερις νεκρούς αγριόχοιρους, 9 κάλυκες καθώς και πρόσφατα δέρματα (τομάρια) λαγών από την καρότσα του αυτοκινήτου.

O Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης δεσμεύεται, να εξαντλήσει την πιθανότητα αναβάθμισης του αδικήματος με σκοπό την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να παραπεμφθούν και οι άλλοι δύο συνεργοί. Επίσης θα επιδιωχθεί η εισαγγελική παρέμβαση για διενέργεια ελέγχου σε ακίνητα του φερόμενου ως δράστη, καθώς υπάρχουν αναφορές για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος θηραμάτων.”

Το άρθρο Κ.Σ. Κοζάνης : 900 ευρώ διοικητικό πρόστιμο και μήνυση για νυχτερινή λαθροθηρία εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα